Belföld koronavírus

Gál Kristóf: Megszerettük egymást tiszti főorvos asszonnyal

Március 13-án kapcsolódott be az operatív törzs tájékoztatóiba és összesen 97 alkalommal volt ott, egy idő után már kisajátítva a rendezői jobb oldalon található kaspót, mintegy gyökeret verve benne, erről beszélt Gál Kristóf rendőrségi szóvivő a Szeretlek Magyarországnak adott interjújában.

A színészből lett szóvivő kérdésre válaszolva arról beszélt, sztárságról azért reméli, nincsen szó, de egy idő után valóban elkezdtek utána fordulni például bevásárlás közben.

Ezt sokszor nem is én vettem észre, hanem a fiam figyelmeztetett, hogy „szerintem ő azért néz ennyire, mert felismert.” Persze szóvivőként korábban is tapasztaltam hasonlót, amikor valamilyen hír nagyobb médiavisszhangot kapott, és sorra kellett nyilatkoznom az országos kereskedelmi tévéknek. Az viszont érdekes, hogy az ilyen szereplések után a fiatalok egyáltalán nem fordultak meg utánam, csak a középkorúak, de még inkább az 50-es, 60-as korosztálytól felfelé. Ebből jól látszik, kik szocializálódtak a híradókon, és kik nem néznek tévét szinte már egyáltalán

– fogalmazott, hozzátéve, ez a járvány kitörése óta viszont ez teljesen megváltozott. A napokban ebédelni mentem két kollégájával, a huszonéves pultoslány épp szedte volna neki a szelet húst, aztán felpillantott, észrevett, és keresett egy nagyobbat.

A színező felmutatásával kapcsolatban elmondta, remélte, hogy lesz olyan szemfüles újságíró, aki észreveszi, de azt nem, hogy végül ekkorát megy majd. Ráadásul bele se kalkulálta, hogy a legtöbben az M1 közvetítését nézik, ahol a képernyő alsó sávjában lévő felirat teljesen kitakarta.

Örülök, hogy ennyire pozitív kicsengése lett, már csak amiatt is, mert aznap azért halottakat is jelentettünk be, így akár ízléstelennek is bélyegezhették volna. Nyilván semmi ilyen szándékom nem volt, és szerencsére ez át is jött, megértették az emberek az üzenetet. Egyrészt azt, hogy még ebben a feszített helyzetben is fontos megőrizni a humorérzéket, másrészt pedig, hogy mi is emberek vagyunk, és értékeljük a rólunk készülő mémeket

– magyarázta.

Fotó:
MTI/Balogh Zoltán

A mémek szerinte néhány kivételtől eltekintve nem voltak rosszindulatúak, a legtöbb vagy a vicces oldaláról fogta meg a dolgot, vagy úgy figurázott ki, ami szintén nem bántó volt, legfeljebb görbe tükör.

A legújabb mémalapanyag az utolsó operatív törzs tájékoztató végén készült ölelkezős fotó, ennek történetéről is mesélt Gál Kristóf.

Megszerettük egymást tiszti főorvos asszonnyal, azzal sem árulok el nagy titkot, hogy egy ideje már Cilinek szólítom és tegeződünk. Amikor vége lett az adásnak és elaludtak a piros lámpák a kamerán, valahogy adta magát ez a gesztus. Csak az ölelés után vettem észre, hogy még ott a fotós, akkor már sejtettem, hogy valószínűleg meg lett örökítve a pillanat. Persze magas labda volt a mémgyártóknak, hogy a sorozat végén összejön a két főszereplő, készült is számos verzió belőle. Szerintem ez nagyon vicces, és valószínűleg Cili is jót nevetett rajta

– mondta.

Közölte, már meghívtam Müller Cecíliát egy kávéra ide Teve utcába, amit nagy örömmel fogadott.

Egyelőre még nem sikerült összehozni, de remélhetőleg csak idő kérdése, ahogy én is szívesen megismerném az ő munkakörnyezetét

– zárta szavait.

 

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik