Belföld

Az I. kerület fideszes önkormányzata 8 ezer forinttal lepte meg az időseket

Miközben a Fidesz bírálja, hogy Botka László szegedi szocialista polgármester bejelentette, az önkormányzat minden nyugdíjast és iskolába felvételizőt tízezer forinttal támogat, az I. kerületi fideszes önkormányzat 8 ezer forinttal lepte meg az időseket húsvét alkalmából, és nem is először.

A Budavári Önkormányzat összesen 15 millió 656 ezer forintot osztott szét az idén majdnem kétezer idős kerületi lakó közt. Igaz, az önkormányzat tájékoztatása szerint az időszaki támogatásra csak a 80. életévüket betöltöttek jogosultak.

Az önkormányzat a rászoruló családoknak is nyújtott támogatást a húsvéti időszakban. Ezúttal 109 jogosult család kapott 8 ezer forintot, ami összesen 872 ezer forint. A pénzt néhány idős embernek személyesen adta át Nagy Gábor Tamás polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület szintén fideszes polgármestere pedig bonbonnal lepte meg a megjelenteket.

A támogatásról egyébként levélben értesítette a kerület lakóit Nagy Gábor Tamás. Azt írta:

Kívánok Önnek kegyelmekben gazdag húsvétot, Krisztus feltámadásának hitét, a hit örömét és az öröm életünkbe való átsugárzását az Önkormányzat nevében.

A jelek szerint a Fideszt csak az MSZP-s szegedi pénzosztás zavarja. Ráadásul nem az I. kerület az egyetlen, ahol a Fidesz osztogatásba kezdett, az V. kerületben régóta ingyen krumplit, a VII. kerületben ingyen tejet, máshol pedig almát osztottak kormánypárti politikusok. Továbbá a kormány 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal is többször meglepte a nyugdíjasokat, legutóbb éppen a 2018-as országgyűlési választás előtt.

Kiemelt kép: Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere sajtótájékoztatót tart. (MTI / Mónus Márton)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik