Élő Belföld

Hadat üzent az ENSZ-nek a Kétfarkú Kutya Párt

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

Frissítve: 2018. 04. 07. 18:042018. 03. 15. 11:52

Több ezres tömeg vett részt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2. Békemenetén Budapesten, azért, hogy

Magyarország legyen a Két Békemenet Országa.

A 2018-as választásokon országos listával induló MKKP „alternatív Békemenete” a délben indult az Oktogontól, majd onnan a Blaha Lujza téren és az Astorián keresztül az Erzsébet térre vonultak és hadat üzentek az ENSZ-nek.

Ha a kormányt támogató Békemenetre kíváncsi, arról szóló tudósításunkat itt találhatja.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Élő hírfolyam
14:48

Hadüzenettel zárult a kutyapárt Békemenete

Hadat üzent az ENSZ-nek az MKKP majd, személyesen Mátyás király szólt a békemenet végén. Álruhában jelent meg a tömegben, ezért csak a hangja volt hallható. Bevallotta, hogy most először visel álruhát, és a legendákkal ellentétben közel sem volt igazságos. Szerinte az a fontos, hogy valakinek jó tanácsadói legyenek, jó házba házasodjon és emelje az adókat.

A szervezők még arra biztatták a résztvevőket, hogy vegyenek részt a diákok tüntetésén az operánál, mert nem hagyhatjuk, hogy a diákok a maguk kezébe vegyék a sorsukat.

Ezzel véget ért az MKKP Békemenete.

14:37

Nem leszünk a Kárpát-medence Bécse

A második beszédet Váradi Zoltán tartotta, aki a no go zónákban rettegők számára is „érzelmes és érzéki” szónoklattal készült.

„A demokrácia (…) egy elnyomó rendszer, ahol az emberek bele akarnak szólni a politikába” – mondta felháborodva. Váradi szerint onnan is tudni, hogy a demokrácia nem jó, hogy idegen szó. A feltüzelt tömeg „nem hagyjuk”-kal válaszolt arra, hogy a bevándorlók meg akarják erőszakolni a stadionokat.

„Mi annak akarjuk adni a közpénzt, akinek szép a pufidzsekije” – vázolta az MKKP programját. „A hülye magyar a jó magyar.” Olyan Magyarországot akarnak, ahol Németh Szilárd-receptekből van az iskolai menza, stadionból a kerítés és mindenki annyit ér, amennyije van.

„Nem leszünk a Kárpát-medence Bécse és Kelet-Európa Dél-Európája.”

14:32

Magyarországon Kánaán van

A vége felé közeledik a 2. MKKP békemener. A záróbeszédeket Ország Tiborc indította, aki az összefogás elleni összefogás pártján áll. Szerinte “Ez itt már a Kánaán”, így engedhetünk a 48-ból. Hozzátette: nincs szükség több választásra, mert a választás indokolatlanul széttagolt jövőt hoz.

A Római Birodalom végzetére utalva figyelmeztetett, hogy az is demokratikus alapokra épült és mégis “elbukott mint a szar”.

14:21

Jó a zene

Tüntetéseken kényes pont szokott lenni a zene (kevés, sok, halk), de erre most nem lehet panasz. Változatos számokat választottak, végre nem tolták túl az egyébként remek Kozmoszt (egy dal volt tőlük), a mulatós dallamokra írt politikai fricskák különösen népszerűek voltak.

14:02

Börtönbe küldenék Tiborczot

Annyian vannak kutyapárt Békemenetén, hogy jó 10-12 perc kellett ahhoz, hogy mindenki áthaladjon az Astorián. Vannak a menetben kutyák is, de csak a hagyományos, egyfarkú változatból.

Tiborcz Istvánnak is üzentek: közvilágítást kérnek neki a börtöncellába.

13:42

Beszédet mondott Mikulás

Azzal fenyegette meg Semjén Zsoltot a Mikulás, hogy mostantól csak virgácsot fog kapni.

Beszédet mondott Bruti is, akit leginkább a stand-up szcénából ismerhetünk. Ő Bayer Zsoltot idézve arról beszélt, hogy a béke és a szeretet legfontosabb, akkor is ha ezért “taknyukon és vérükön kell rángatni” a békemenet ellenségeit. Beszámolt a szomorú nemzetközi helyzetről is: Svédországban migráns- és rénszarvashordák fenyegetik az embereket, az osztrák keresztények pedig a hegyekbe húzódtak fel a bevándorlók elől.

A menet némi pihenő után folytatja az utat az Astoriára.

13:27

Az MKKP jelöltje visszalép a Fidesz javára

Döme Zsuzsanna, az MKKP VI-VII. kerületi jelöltje belátta, hogy egy nőnek nincs helye a politikában. “Én az elhangzott beszédekből se értek semmit.” Döme szerint hamarosan visszatérnek a boldog békeidők, amikor már nem lesz szavazati joga a nőknek és végre olvasniuk sem kell.

13:22

Itt a Mikulás

A menetet vezető kamionról osztogat matricákat. Lehet, hogy ő hozza azt a sarkvidéki hideget is, amely miatt havazni fog a hétvégén.

13:16

Szól az És majd jön Viktor

“És majd Viktor jön és mesél nekünk,
Ismeri a csodát
És majd Viktor jön és álmod virrasztja
Elűzi a halált
És majd Viktor jön, tud ezer varázst
Bíznod kell igazán
És majd Viktor jön és tenyerében csillag
Rád vigyáz ezután.”

A jó estét nyár, jó estét szerelem című musical betétdala ma is aktuális.

13:09

A Blahára ért a tömeg

A szemerkélő eső ellenére több ezren vonulnak a kutyapárt mellett, irány az Astoria.

12:59

Szarvasvadász és barackfa

Miközben a Nemzeti összetartozás dalát hallgatjuk, amelyben egy barackfáról álmodnak, bemutatót kapunk abból, hogyan is vadászott Semjén Zsolt Svédországban.

12:51

Külföldiek a menetben

A német Die Partei (A Párt) nevű német viccpárt képviselő is itt vannak, egyikük kiltben, azaz skótszoknyában fokozza a nemzetközi hangulatot.

12:46

"A jelszavunk munka és béke"

Lassan vonul a tömeg a Blaha Lujza tér irányába, ha valaki időközben becsatlakozna. A menetelők átlagéletkorát nem próbálnánk belőni, az MKKP minden korosztályt megszólított.

Kommentek

Budapest, 2016. november 18.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Nikola Gruevszkit, Macedónia korábbi miniszterelnökét a Parlament Nándorfehérvári termében 2016. november 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.