Élő Belföld

Hadat üzent az ENSZ-nek a Kétfarkú Kutya Párt

Több ezres tömeg vett részt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2. Békemenetén Budapesten, azért, hogy

Magyarország legyen a Két Békemenet Országa.

A 2018-as választásokon országos listával induló MKKP „alternatív Békemenete” a délben indult az Oktogontól, majd onnan a Blaha Lujza téren és az Astorián keresztül az Erzsébet térre vonultak és hadat üzentek az ENSZ-nek.

Ha a kormányt támogató Békemenetre kíváncsi, arról szóló tudósításunkat itt találhatja.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Orbán Viktor lett Magyarország királya

A menet indulása előtt beszédek hangoznak el. “Jó irányba tart az ország, de meg mindig van oktatás” – kezdte beszédét Kovács Gergő, az MKKP elnöke. Kívánják a sajtó eltörlését, 40 évenkénti parlamentet, felelőtlen miniszteriumokat, leválthatatlan bankárokat és kilépést az Európai Unióból – csak hogy néhány pontot említsünk az új 12 pontból.

Az MKKP-nak is van saját “Kósa Lajosa”, aki a Soros György és a migránsok veszélyeire hívja fel a figyelmet és azt sem engedi, hogy hazánk adoforintjaiból raboljanak. “Testvérek vagyunk mindannyian, nekem még a vejem is a testvérem.” Áldozatot kell hozni, ha vér folyik, a NER-ért folyjon – szól a forradalmi hangulatú szónoklat.

“Bencsik Zsolt” a harmadik megszólaló, aki arróp beszél, hogy azt hittük, már nyugodtan pihenhetünk a könnyekkel kiharcolt béke hullámain. “Ám újra össze kellett gyűlnünk.” “Bencsik” remek Bayer Zsolt-paródiát mutat be, ha nem tudnánk hol vagyunk, azt hinnénk, a másik Békemeneten. “Az ENSZ MENJEN HAZA!” – skandálja a tömeg rövid ideig. “Mi vagyunk a nép” – kiáltja “Bencsik”, hozzátéve, hogy mi már kétszer döntöttünk. És ha ez kell a békéhez, lemondunk a választásról – jelölik ki az utat. “Egyetlen igazi felkent uralkodót akarunk (…) Nem kell kormány, nem kell párt! (…) Ezen áldott pillanattól es naptól Magyarország felkent királya doktor Orbán Viktor miniszterelnök úr!”

Ezzel indul a 2. MKKP Békemenet.

Társadalmi célú hirdetés

“Ha még nem küldte vissza a nemzeti konzultációt, emailben is visszaküldheti a konzultacio@gov.ru címre” – hangzott el a szoros orosz-magyar kormányzati kapcsolatokra utaló felhívás.

We don't need no thought control

Kb. 10-15 perc múlva indul a menet. Amíg erre várunk, a szervezők zenével szórakoztatják a menetelőket. Volt már Papp Réka Kinga előadásában a Nem stróman az édesanyám című kortárs műdal, illetve a Pink Floyd klasszikusa, az Another Brick in the Wall is.

"Rénszarvast a Hortobágyra"

Gyűlnek az emberek az Oktogonon, a kutyapárti szimpatizánsok szokás szerint aktuálpolitikai transzparenseket lobogtatnak. Egyesek Semjén Zsoltnak üzennek, mások azt szeretnék, ha Kósa Lajos kezelné a pénzüket. Az eső még szemerkél, de mintha nyugat felől tisztulna az idő.

Olvasói sztorik