Belföld

Megkéselt egy kétéves kislányt és egy nőt – tizennyolc évet kapott

Több ember és tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette – ebben találták bűnösnek kedden azt a férfit, aki 2015 őszén megkéselte anyósát és élettársának gyermekét  Kisszentmártonban. A Pécsi Törvényszék a támadót
18 év fegyházbüntetéssel sújtotta, de ebbe beszámított az az idő, amit előzetes letartóztatásban töltött. Feltételesen a szabadságvesztés háromnegyed részének kitöltése után szabadulhat.Az ügyben 2016 márciusában emeltek vádat, a per pedig még azon a nyáron megkezdődött. A férfit 2015 őszén hagyta el élettársa, akivel másfél évig élt együtt. Ezalatt többször megverte a fiatal anyát, aki végül úgy döntött, a kicsivel együtt visszaköltözik az anyjához.

Szeptember 16-án, a délutáni órákban azonban elment a férfi házába, hogy elhozza a ruháikat. Vele volt a kislánya és az anyja is. A férfi – miután rájött, hogy párja most végleg elköltözik tőle – dühös lett és egy kést szorított volt barátnője nyakához. Az anyja próbált segíteni neki, de a támadó ekkor nekirontott , sebeket ejtett a karján illetve a nyakán, végül pedig hasba szúrta. A kisgyerek először a nagymamájához szaladt,a férfi ekkor megsebesítette őt is: a nyakát két helyen elmetszette.

Az életveszélyesen megsérült édesanya a bántalmazást követően ki tudott menni az utcára és ott segítséget kért az arra járóktól, halála a gyors és szakszerű műtéti beavatkozás miatt maradt el, míg a kisgyermek összeségében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Ezután megragadta volt élettársát, aki könyörgött neki, hogy a sérült gyerek vele maradhasson. Ezután  a háztól száz méterre lévő kukoricásba vonszolta a fiatalt, ám nem sokkal később elengedte. Ezután elmenekült, és csaknem egy hónapig bujkált, de végül az egyenruhások elfogták.

A keddi ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője viszont elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.
(Kiemelt kép: police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik