Belföld

Megkéselt egy kisgyereket és egy nőt Kisszentmártonban – Bíróság előtt a férfi

Az idős asszonyt hasba szúrta, a kétéves kislányt pedig megvágta a nyakán.

Elkezdődött hétfőn annak a férfinak a pere, aki megkéselte anyósát és élettársának gyermekét tavaly ősszel Kisszentmártonban. A támadónak több emberen és 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt kell felelnie – egyebek mellett. Ügyét a Pécsi Törvényszék tárgyalja.

Az ügyben idén márciusban emeltek vádat. Az ügyészség akkori tájékoztatása szerint a férfit tavaly szeptemberben hagyta el élettársa, akivel másfél évig élt együtt. Ám ezalatt többször megverte őt, ezért a nő úgy döntött, a kicsivel együtt visszaköltözik az anyjához.

Szeptember 16-án, a délutáni órákban azonban elment a férfi házába, hogy elhozza a ruháikat. Vele volt a kislánya és az anyja is. Ekkor a férfi – miután rájött, hogy párja végleg elköltözik tőle – dühös lett és egy kést szorított volt barátnője nyakához. Az anyja próbált segíteni neki, de a támadó ekkor nekirontott és több sebet ejtett a karján illetve a nyakán, végül pedig hasba szúrta. A kisgyerek először a nagymamájához szaladt, a férfi ekkor sebesítette meg őt is: megvágta a nyakán. A nagymamát meg kellett műteni, a kislány könnyű sérüléseket szenvedett.

Ezután megragadta volt élettársát, akit a háztól száz méterre lévő kukoricásba vonszolt, ám nem sokkal később elengedte. Ezután elmenekült, és csaknem egy hónapig bujkált, de végül az egyenruhások elfogták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik