Belföld

Gyilkosság Sopronban: csütörtökön eltemették az áldozatokat

Csütörtökön eltemették a Sopronban a múlt hét keddjén történt kettős gyilkosság áldozatait. Három tinédzsert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy részt vettek két ember lelövésében egy soproni lövészklubban.

Családtagok, klub társak és városvezetők, közéleti személyiségek jelenlétében örök nyugalomba helyezték csütörtökön a lőtéri kettős gyilkosság áldozatait.

Ez történt

A fiatalok – állításuk szerint – azért akartak fegyvert szerezni, hogy azzal újabb, “de már komolyabb” bűncselekményeket kövessenek el, ugyanis 2010 óta több lopást, betörést, illetve két alkalommal bolt elleni fegyveres rablást is elkövettek.

Egy betöréses lopásért ki is zárták őket a kollégiumból, ezért otthonról jártak be a városi iskolába.   

Kivégzésszerű lövést adtak le

Az előre megtervezett akció szerint V. Roland, aki tagja volt a lövészklubnak, bejelentkezett, hogy gyakorolni szeretne társával. Több tárat is kilőttek a céllapokra, míg M. Tamás kintről figyelte a klubot.

Az előre megtervezett forgatókönyv szerint T. Attila a lőgyakorlat közben hirtelen megfordulva fejen, arcon és nyakon lőtte az Anger réti sporttelep 53 éves elnökét, majd egy “kivégzésszerű lövést” adott le rá.

Levadászták a 43 éves apát

A két fiatalember megpróbálta elrejteni a holttestet, illetve értékek, fegyverek után kutattak a helyiségekben. Ekkor lépett be a klubba B. Ervin, a 43 éves soproni férfi lőszereket hozott. Mivel nem látta a lőtér vezetőjét, számon kérte a fiatalokat, ezért T. Attila több lövést leadva megsebesítette a férfit, aki megpróbált elmenekülni. V. Roland féltérdre ereszkedve több lövést is leadott a már vérző, menekülő férfira, aki összeesett, ekkor T. Attila odalépett a földön fekvő emberhez és egyetlen lövéssel kivégezte. A lövészklub elnökét összesen négy, ismerősét pedig három halálos lövés érte.    

Tíz órán belül elfogták a tetteseket

A történteket néhány órával később a rokonukat kereső családtagok jelezték a rendőrségnek.

A három fiatalt másnap reggel, egy tanóráról állították elő. A fiatalokat Győrben helyezték előzetes letartóztatásba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik