Belföld

Fittyet hány a szabályokra az MSZP

Szabó Zoltán például saját kezűleg ragasztgatja "tilosban" éjszaka a plakátjait.

Túllépte a kampányköltség engedélyezett határát az MSZP, a Fidesz még éppen a törvényes sávban van. Eddig összességében 1,2 milliárd forintot fordítottak a pártok kampányukra – írja a Napi Gazdaság a kepmutatas.hu virtuális internetes kampányszámla adatai alapján.

A februári reklámköltési adatokkal együtt eddig összesen közel 584 millió forintot költött az MSZP saját maga népszerűsítésére – derül ki a Transparency International Magyarország, a Freedom House és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet által működtetett honlapról. A Fidesz még a törvényes sávban van: 327 milliós eddigi kiadásai után azonban csak 60 millió forintos további legális keret áll rendelkezésére. Az MDF 131, a Jobbik 106, az LMP 54, az SZDSZ 33 millió forintot költött.

Pedig a szocialisták próbálnak spórolni. Szabó Zoltán éjszakánként saját kezűleg ragasztgatja választási plakátjait „tilosban” – írja a Blikk az Index egyik blogjára hivatkozva. A fotókon az látható, amint Szabó egy esőkabátban plakátozik, ráadásul választási anyagait tiltott helyen, egy utcajelzőtábla oldalán helyezi el, miközben egy rendőrautó áll közvetlenül mellette.

A Blikk szerette volna megkérdezni Szabót az illegális plakátozás körülményeiről, de nem sikerült elérni, az MSZP sajtóosztálya pedig nem kommentálta a politikus akcióját.

Ajánlott link:

A munka öröme (Képviselő funky)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik