Szórakozás

A Dal: Megvan a nyertes – ő mehet az Eurovízióra

Szombat este végre elérkeztünk A Dal 2017 döntőjéhez, ahol már csak nyolc produkció állhatott színpadra. Az előző fordulókhoz képest a szavazás menete is megváltozott. A zsűri csak a dalok meghallgatása után pontozott. 4,6,8 és 10 pontokat osztottak ki, aminek eredményeként a legjobb négy előadó jutott tovább, amiből már a nézők dönthették el, hogy ki lesz a győztes és ki képviselheti hazánkat a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Dal 2017 győztese, aki Magyarországot képviseli majd a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon, az Pápai Joci.

Tóth Gabi elsőként állt színpadra és csupa dicséretet kapott. Frenreisz szerint zseniális, Zséda most tartotta a legjobbnak az előadást, Both Miklós pedig már nem is kívánta külön méltatni a szakmai tudását. Ellenben egy kis kritikát megfogalmazott, elmondta, hogy szerinte még gyúrnia kellene a népzenei vonalra, ha hiteles szeretne lenni.

Fotó: Facebook

Both nagyra becsüli azt a bátorságot, hogy a Soulwave újra és újra színpadra állt Kalandor című dalával, annak ellenére, hogy a zsűri minden alkalommal kiejtette. Zséda is egyetértett abban, hogy a srácok “ismeretlenül” is jól állták a sarat az ismert előadók között.

Fotó: Facebook

“Attraktív énekelés, dekoratív külső” – így jellemezte Zséda Radics Gigit. Caramel pedig még nem hallott élőben ilyen éneklést, ami sokkolta is. Bár nem tartja a legjobb dalnak a See It Through-t, de mostanra bemászott a fülébe és megszerette.

Fotó: Facebook

Frenreisz elfogult a Kállay Saunders Banddel kapcsolatban, szerinte ők lehetnek a fiatalok példaképei. Ezt a véleményt Caramel is osztotta, azzal megtoldva, hogy elég “kúlak” is.

Fotó: Facebook

A Leander Kills “brutál jó volt” ezúttal is Zséda szerint, de Frenreisz is nagy lehetőséget lát a csapatban, akár az Eurovízión is.

Fotó: Facebook

Závodi Marcel és Berkes Olivér a bizonyítékai, hogy a magyar zeneszerző és a magyar énekes világszínvonalat tud képviselni – mondta Frenreisz. Caramel pedig egyetlen szóval fejezte ki a véleményét: “világszínvonal” – pedig nem szeret ezzel a szóval dobálózni.

Fotó: Facebook

Nem kérdés, hogy Pápai Jocinak a legjobbak között kell végeznie. A zsűri egyöntetűen, hosszasan részletezte, hogy mi minden tökéletes az énekesben, a dalában és az egész produkcióban.

Fotó: Facebook

Kanizsa Gina zárta a mezőnyt. Saját bevallása szerint megosztó dalát Both almamaghoz hasonlította, Frenreisz pedig egy ejtőernyőshöz. Ha ebből nem tudná valaki megállapítani, hogy pozitívum vagy negatívum, annak elmondjuk, hogy a zsűri szerette a lányt.

Fotó: Facebook

A nyolc döntős előadása után a zsűri kiosztotta a pontjait. Így gondolkodtak:

Zséda | 4 pont: Tóth Gabi – 6 pont: Závodi-Berkes – 8 pont: Radics Gigi – 10 pont: Pápai Joci

Both Miklós | 4 pont: Tóth Gabi – 6 pont: Závodi-Berkes – 8 pont: Pápai Joci – 10 pont: Kanizsa Gina

Caramel | 4 pont: Tóth Gabi – 6 pont: Radics Gigi  – 8 pont: Závodi-Berkes – 10 pont: Pápai Joci

Frenreisz Károly | 4 pont: Kanizsa Gina – 6 pont: Pápai Joci  – 8 pont: Leander Kills – 10 pont: Závodi-Berkes

Az összesítés után az alábbi sorrend alakult ki: Pápai Joci 34 ponttal az első helyen végzett a zsűri sorrendjében, a második 30 ponttal a Závodi-Berkes Olivér páros lett, holtversenyben 14-14 ponttal pedig Kanizsa Gina és Radics Gigi is a nézők kezére jutottak. A nézők pedig döntöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik