Budapest, 2017. február 4.
Frenreisz Károly rockzenész, Molnár Ferenc Caramel énekes, Zséda (Zsédenyi Adrienn) énekesnõ és Both Miklós elõadómûvész, zeneszerzõ (b-j), a zsûri tagjai A Dal címû többrészes show-mûsor harmadik válogatójának felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisának 1-es stúdiójában. A mûsor gyõztese képviseli majd Magyarországot a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Ukrajnában, Kijevben.
MTVA Fotó: Zih Zsolt
Szórakozás

A Dal: Megvan a nyertes – ő mehet az Eurovízióra

24.hu
24.hu

2017. 02. 18. 21:31

Korábban a témában:

Szombat este végre elérkeztünk A Dal 2017 döntőjéhez, ahol már csak nyolc produkció állhatott színpadra. Az előző fordulókhoz képest a szavazás menete is megváltozott. A zsűri csak a dalok meghallgatása után pontozott. 4,6,8 és 10 pontokat osztottak ki, aminek eredményeként a legjobb négy előadó jutott tovább, amiből már a nézők dönthették el, hogy ki lesz a győztes és ki képviselheti hazánkat a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Dal 2017 győztese, aki Magyarországot képviseli majd a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon, az Pápai Joci.

Tóth Gabi elsőként állt színpadra és csupa dicséretet kapott. Frenreisz szerint zseniális, Zséda most tartotta a legjobbnak az előadást, Both Miklós pedig már nem is kívánta külön méltatni a szakmai tudását. Ellenben egy kis kritikát megfogalmazott, elmondta, hogy szerinte még gyúrnia kellene a népzenei vonalra, ha hiteles szeretne lenni.

Fotó: Facebook

Both nagyra becsüli azt a bátorságot, hogy a Soulwave újra és újra színpadra állt Kalandor című dalával, annak ellenére, hogy a zsűri minden alkalommal kiejtette. Zséda is egyetértett abban, hogy a srácok “ismeretlenül” is jól állták a sarat az ismert előadók között.

Fotó: Facebook

“Attraktív énekelés, dekoratív külső” – így jellemezte Zséda Radics Gigit. Caramel pedig még nem hallott élőben ilyen éneklést, ami sokkolta is. Bár nem tartja a legjobb dalnak a See It Through-t, de mostanra bemászott a fülébe és megszerette.

Fotó: Facebook

Frenreisz elfogult a Kállay Saunders Banddel kapcsolatban, szerinte ők lehetnek a fiatalok példaképei. Ezt a véleményt Caramel is osztotta, azzal megtoldva, hogy elég “kúlak” is.

Fotó: Facebook

A Leander Kills “brutál jó volt” ezúttal is Zséda szerint, de Frenreisz is nagy lehetőséget lát a csapatban, akár az Eurovízión is.

Fotó: Facebook

Závodi Marcel és Berkes Olivér a bizonyítékai, hogy a magyar zeneszerző és a magyar énekes világszínvonalat tud képviselni – mondta Frenreisz. Caramel pedig egyetlen szóval fejezte ki a véleményét: “világszínvonal” – pedig nem szeret ezzel a szóval dobálózni.

Fotó: Facebook

Nem kérdés, hogy Pápai Jocinak a legjobbak között kell végeznie. A zsűri egyöntetűen, hosszasan részletezte, hogy mi minden tökéletes az énekesben, a dalában és az egész produkcióban.

Fotó: Facebook

Kanizsa Gina zárta a mezőnyt. Saját bevallása szerint megosztó dalát Both almamaghoz hasonlította, Frenreisz pedig egy ejtőernyőshöz. Ha ebből nem tudná valaki megállapítani, hogy pozitívum vagy negatívum, annak elmondjuk, hogy a zsűri szerette a lányt.

Fotó: Facebook

A nyolc döntős előadása után a zsűri kiosztotta a pontjait. Így gondolkodtak:

Zséda | 4 pont: Tóth Gabi – 6 pont: Závodi-Berkes – 8 pont: Radics Gigi – 10 pont: Pápai Joci

Both Miklós | 4 pont: Tóth Gabi – 6 pont: Závodi-Berkes – 8 pont: Pápai Joci – 10 pont: Kanizsa Gina

Caramel | 4 pont: Tóth Gabi – 6 pont: Radics Gigi  – 8 pont: Závodi-Berkes – 10 pont: Pápai Joci

Frenreisz Károly | 4 pont: Kanizsa Gina – 6 pont: Pápai Joci  – 8 pont: Leander Kills – 10 pont: Závodi-Berkes

Az összesítés után az alábbi sorrend alakult ki: Pápai Joci 34 ponttal az első helyen végzett a zsűri sorrendjében, a második 30 ponttal a Závodi-Berkes Olivér páros lett, holtversenyben 14-14 ponttal pedig Kanizsa Gina és Radics Gigi is a nézők kezére jutottak. A nézők pedig döntöttek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.