Sport

Férfi és női kéziseink is egy csoportba kerültek az olimpia házigazdájával

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

Elkészült a párizsi olimpia csoportkörének menetrendje a férfi és női kézilabdacsapatok számára.

Női csapatunk a franciákkal került egy csoportba, sőt a házigazdák ellen kezdi meg a szereplését. A nők a csoportmeccseket a nyitóünnepség előtt, július 25-én kezdik. Július 28-án a brazil, 30-án az angolai, augusztus 1-jén a spanyol, majd 3-án a holland csapattal találkozik Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese.

A férfiak brutális sorsolást kaptak, a címvédő és házigazda Franciaországgal, valamint a legutóbbi három világbajnokságon aranyérmes Dániával is összekerültek.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese július 27-én Egyiptommal, 29-én Argentínával, 31-én Norvégiával, augusztus 2-án Dániával, 4-én pedig Franciaországgal találkozik Párizsban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A magyar férfiválogatott kilencedik alkalommal szerepel olimpián, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezés. A női válogatottnak ez lesz a nyolcadik részvétele, legjobb eredménye egy ezüstérem 2000-ből.

Kapcsolódó
A női kéziválogatott az olimpián tehet érte, hogy ismét a nemzet csapata legyen
A női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezője az elvárt továbbjutással ért véget, játékminőségében viszont annál is többet adott. Elemzés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik