Belföld

„Akár vissza is vonom az állításom” – Kocsis Máté arról, hogy Varga Judit szerezte-e Magyar Péter állami állásait

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Pár perces interjút készített a Telex az utóbbi időszakban csendesebb Kocsis Mátéval. A Fidesz frakcióvezetője nemrég azt mondta, hogy szerinte Magyar Péter állami állásait Varga Judit szerezte – amely állítással egy sor kérdést nyitott ki Kocsis, például azt, hogy a NER-ben tényleg lehetséges rokonoknak csak úgy jól jövedelmező állásokat szerezni. Külön pikánssá tette a dolgot, hogy Kocsis Máté feleségének szintén volt állami megbízása, amint arról a 24.hu beszámolt.

Kocsis a Telexnek azt mondta: „nehezen tudom elképzelni, hogyha Magyar Péternek nem Varga Judit lett volna a felesége, akkor 4-5 jó fizető állami cégnél felfigyeltek volna az ő különleges képességére.” Majd azt mondta, hogy az ő felesége a “szuperkórház” projektcégében nézett át szerződéseket, 300 ezerért. „A feleségem jogi munkát végzett egy olyan projektcégben, ahol kötegenként hordta haza a dolgoznivalót. Magyar Péter pedig vezérigazgató volt 7-8 millió forintért állami vállalatoknál. Ezt ne keverjük össze” – mondta a frakcióvezető. Hozzátette: “a feleségem a saját végzettségének megfelelő munkát kapott, Magyar Péter meg nem.”

Arról, hogy rendszerszintű-e az, hogy valaki állami állást szerez a rokonának (a minisztériumok ugyanakkor cáfolták ezt – a szerk.), azt mondta Kocsis: „azóta én nem is mondtam semmit. Én elfogadom a miniszterek válaszát. De ők meg fogadják el, hogy nekem joggal juthatott eszembe, hogy van-e összefüggés a két dolog közt. Hogy valaki Diákhitel Központot, közút-kezelőt meg mindent képes vezetni hirtelen. Csodálkoznék, ha ez spontán lett volna. De mivel a miniszterek állítják, hogy ez így van, én nem mondtam semmit ebben az ügyben. Akár ha gondolják, vissza is vonom ezt az állításomat, de értsék meg, a gyanú alappal fogalmazódott meg bennem.”

Kocsis azt is mondta, hogy a választás előtt nincs nehéz helyzetben a Fidesz: van egy békepárti oldal, és egy háborúpárti külföldről pénzelt baloldal. „A háború lesz a kampány központi témája” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Bizonytalan, lesz-e szuperkórház, ám Kocsis Máté neje és a Megafon vezetője öt éve onnan kap fizetést
Rossz gazdasági helyzet miatt kétséges a kórházépítés, a beruházást irányító cégnél leépítés is volt, ám a Fidesz frakcióvezetőjének feleségét ez nem érinti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik