Belföld

A brüsszeli Sofitel is visszamondta Orbánék konzervatív konferenciáját

AFP
AFP

Másodszor is lemondták Brüsszelben azt a rendezvényt, amelyen Orbán Viktor és különböző, az európai szélsőjobboldalhoz tartozó politikusok szólaltak volna fel kedden és szerdán – írja a hvg.hu.

Eredetileg úgy volt, hogy a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett Nemzeti Konzervatív Konferencia (NATCON) és egyben adománygyűjtés helyszíne a Concert Noble lesz. A szervezők viszont visszaléptek, a hírek szerint azért, mert nagyon komoly nyomás nehezedett rájuk amiatt, hogy szélsőséges szervezeteknek és politikusoknak biztosítanak helyet.

Ezek után került képbe a Sofitel, de hétfő este a szálloda is visszamondta a megállapodást – írja a hvg.hu.

Figyelmeztetést kaptam a sajtótól az esemény természetéről és az érkező emberekről. Erről tájékoztattam a helyi rendőrséget, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel, és a vezetőség úgy döntött, hogy lemondja az eseményt

– mondta Vincent de Wolf, az érintett kerületnek, Etterbeeknek polgármestere a The Brussels Timesnak.

A hírek szerint a szervezők már a szállodában voltak és amikor tájékoztatták őket, hogy a szerződés érvényét veszíti, akkor nem akartak elmenni. Végül a kiérkező rendőröknek kellett elmagyarázniuk, hogy ez nem a szállodán múlott, ekkor a szervezők távoztak.

Frissítünk!

Orbán Balázs a miniszterelnök politikai tanácsadójának bejegyzéséből kiderül, hogy végül sikerült helyszínt találni a rendezvénynek. Orbán a Claridge rendezvényhelyszínről bejelentkezve azt írja, hogy bár a baloldal megpróbálta megakadályozni, a konferencia mégis elkezdődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik