Belföld

Kovács Gergely: Nem rúgnék ki senkit csak azért, mert fideszes

Az ellenzéki szavazók egy részét szerintem már megnyertük, ezt mutatják a vasárnapi adatok

mondta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Kovács Gergely a Népszavának adott interjújában. Kovács vasárnap magabiztosan nyerte a Budapest XII. kerületi polgármesteri előválasztást, és ezzel maga mögé utasította Visi Piroska civil polgármester-jelöltet és a harmadikként befutó momentumos Farkas Csabát is.

Arra a kérdésre, hogy hogyan lehet a vasárnapi szavazatszámot (az előválasztáson 3829 szavazatot kapott) megsokszorozni, azaz megnyerni azokat az ellenzéki szavazókat, akik nem kutyapárt-kompatibilisek, Kovács Gergely a lapnak azt mondta: dolgoznak tovább, még részletesebben kidolgozzák a programjainkat, megismertetik mindenkivel, és eljutnak mindenkihez. A pártvezető úgy látta: helyben a helyi teljesítmény számít. A kerületben szerinte az idősek is neteznek, nem lehet becsapni őket.

Nekünk az az oké, aki dolgozik. Ha azt elérjük majd, hogy ne politikai alapon legyen kiválasztva senki, hanem a hozzáértés számítson, az már jó. Például nem rúgnék ki senkit csak azért, mert fideszes

– válaszolta az ellenzék immár közös polgármesterjelöltje arra a kérdésre, hogy milyen együttműködést tervez az ellenzéki pártokkal. Kovács szerint „úgy néz ki a legtöbb esetben, hogy vannak a jó irodavezetők, akik értenek a dolgukhoz és dolgoznak is, és vannak a képviselők, akik nem értenek szinte semmihez, ők megszavazzák, amit kell. Tehát akik értenek hozzá, azok a végrehajtók” – értékelte az önkormányzati működést a polgármesterjelölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik