andy vajna és habony árpád (Array)
Média

Megtudtuk, mikor indul a TV2 legújabb csatornája

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 07. 18. 08:35

Korábban a témában:
PRIME csatorna
A PRIME csatorna tervezett logója

Bár mostanáig nem volt ismert, hogy a TV2 által a Media Hungary-n bejelentett számos új tévécsatorna (az Izaura TV, a Zenebutik és társai) pontosan mikor indul, hiszen eddig mindössze annyit közöltek, hogy ez még az idei évben várható, a 24.hu megtudta, hogy szeptember 5-től, az eddigi FEM3 csatorna helyén jelentkezik majd a TV2 Média Csoport, Andy Vajna 2015-ben felvásárolt tévétársaságának új, PRIME elnevezésű programja.

A PRIME a Media Hungary-n tett bejelentés értelmében prémium-, általános szórakoztató csatornaként működik majd, ahol egyaránt megtalálhatóak lesznek a népszerű sorozatok, “köztük a legnagyobb brandek és a legismertebb blockbuster filmek”. Emellett azt ígérték, hogy a PRIME csatornán szórakoztató jellegű, a csatornát egyedivé tevő saját gyártású műsorok is láthatók lesznek.

A többi csatorna közül néhánnyal egyelőre zűr van

Azt egyébként nem tudni, hogy például a Zenebutik TV vagy éppen a Joy TV mikor tud elindulni. Mindkét név kapcsán ugyanis elég komoly jogviták alakultak ki: a közmédiában ugyanis máig ismétlik a Zenebutik című műsorokat Juhász Előd műsorvezetésével. A legutóbbi, a közmédiától származó júniusi értesülésünk ezzel kapcsolatban az volt, hogy megegyezés közeli állapotban van az MTVA és a TV2-csoport az ügyben, de amikor néhány napja újból érdeklődtünk, hogy megtudjuk, van-e már megállapodás, illetve megismerhessük ennek tartalmát, egyelőre türelmünket kérték. A Joy név kapcsán egyébként ugyancsak nem igazán sikerült eredetit alkotnia Andy Vajnáéknak, hiszen a Joy magazin tulajdonosa, a Marquard Media védjegyével kerültek ütközésbe, a Marquard pedig az első csatákat ezzel kapcsolatban már meg is nyerte.

A Media Hungary-n idén májusban Fischer Gábor, a TV2 Média Csoport Kft. kábeltévékért felelős programigazgatójától tudhattuk meg, hogy hamarosan 10 tévécsatornával rendelkezik majd Andy Vajna tévétársasága, amely átalakítja meglévő csatornáit és újakat is indít. A májusi bejelentés értelmében “néhány hónapon belül” debütál az Izaura TV, ahol “a legjobb telenovellák lesznek”, de lesz gasztro csatornájuk (Chili TV), mely kizárólag magyar receptekkel foglalkozik majd, szemben a hasonló Paprika TV-vel. Ekkor jelentették be a Zenebutik című zenetévét is, mely “a hazai zenei élet kiemelkedő alakjainak biztosít majd tévés szereplési lehetőséget”. A Joy TV pedig egy életmód és lifestlye csatorna lesz, mely “szórakoztatva informál majd életmódról, utazásról, egészségről”. Ugyancsak ekkor közölték, hogy a FEM3 csatornát PRIME-ra nevezik át, és átpozicionálják, valamint a Kiwi TV néven induló mesecsatornát is ekkor harangozták be, ahogyan az időközben már elindult Mozi+ filmcsatornát is.

(Kiemelt kép: Andy Vajna kormánybiztos, a TV2 tulajdonosa, Habony Árpád (balra) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (jobbra) társaságában (archív). MTI-fotó/ Varga György)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C), Secretary of Defense James Mattis (L) and US Navy Captain Richard McCormack (R) attend an operations briefing at the pre-commissioned USS Gerald R. Ford aircraft carrier in Newport News, Virginia, March 2, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.