Média

Andy Vajna Izaura TV-vel és Zenebutik TV-vel támad, meg még sok egyéb csatornával

TV2 Csoport
TV2 Csoport
Nem csak tréfa volt, tényleg lesz Izaura TV. És tényleg indul Zenebutik TV, Chili TV és Joy TV, méghozzá még az idén.  És még sok más csatorna is. Pár perce jelentette be a Media Hungary konferencián Siófokon a TV2 Média Csoport.

Fischer Gábor, a TV2 Média Csoport Kft. kábeltévékért felelős programigazgatója kedden jelentette be, hogy hamarosan 10 tévécsatornával rendelkezik majd Andy Vajna tévétársasága, amely átalakítja meglévő csatornáit és újakat is indít.

Néhány hónapon belül debütál az Izaura TV, ahol “a legjobb telenovellák lesznek”, de lesz gasztro csatornájuk is Chili TV néven, mely kizárólag magyar receptekkel foglalkozik majd, szemben a hasonló Paprika TV-vel.

Hiába látható a közmédiában műsor Zenebutik néven, Andy Vajnáék ilyen néven is indítanak tévét. A hazai zenei élet kiemelkedő alakjainak biztosítanak majd tévés szereplési lehetőséget.

Indul a Joy TV is, mely egy életmód és lifestlye csatorna lesz, “szórakoztatva informál majd életmódról, utazásról, egészségről”.

A FEM3 csatornát Prime-ra nevezik át, és átpozicionálják. Ez a TV2 általános prémium szórakoztató csatornája lesz. Annak sem kell csalódnia, aki mesére vágyik: Kiwi TV néven indítanak mesecsatornát.

Azt is bejelentették, hogy Mozi+ néven indítanak mozi csatornát, átmárkázva az eddigi PRO4-et. “Elképesztő mennyiségű tartalmat vásároltunk rá, soha kábeltévének nem volt még ennyi” – mondta Fischer Gábor, aki szerint a Mozi+ meghatározó szereplő lesz a kábeltévé piacon.

Fischer Gábor közölte azt is, hogy a SuperTV2 csatornával kapcsolatban jelentős, az elmúlt 15 év legnagyobb fejlesztéseire készülnek annak érdekében, hogy a csatornából az ország harmadik legnézettebb csatornája legyen.

A mostani bejelentés azért is érdekes, mert Joy néven a Marquard Media jelentet meg magazint, a közmédiában pedig Zenebutik néven jelenleg is látható Juhász Elődnek egy műsora. A mostani bejelentés miatt a Marquard Mediánál vizsgálják a jogi lehetőségeket, és Juhász Elődöt is meglepte a hír, hogy a TV2 levédeti a Zenebutik nevet.

Kolosi Péter, a konkurens RTL Magyarország programigazgatója egy mondattal reagált a kábelcsatornák indításának hírére: “Nekünk már van”.

Ha kíváncsi, hogy mi történik még a Media Hungary 2016 konferencián Siófokon, ide kattintva megtalálhatja további tudósításainkat. 

Kiemelt kép: a TV2 Csoport logója 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik