Külföld

Szíria szerint Izrael háborúra készül

admin
admin

2007. 09. 29. 15:21

Szíria szerint Izrael agressziót készít elő azokkal a hamis jelentésekkel, hogy légiereje tömegpusztító fegyverekre csapott le az arab országban a hónap elején.

Azok, akik továbbra is erről a rajtaütésről beszélnek, és nem létező dolgokat találnak ki, egy agressziót akarnak előre megindokolni – jelentette ki Faruk as-Sara szíriai alelnök egy damaszkuszi sajtótájékoztatón, miután találkozott iraki kollégájával. Leszögezte, hogy országa nem akar háborút sem a távoli, sem a közeljövőben.

As-Sara szerint minden hamis, amit erről a rajtaütésről beszélnek. Céljuk a közvélemény manipulálása, de Szíriát nem tévesztik meg. Izraelben egyesek így szeretnék kiköszörülni azt a csorbát, amelyet az izraeli hadsereg hírnevén ejtett tavaly a libanoni ellenállás – mondta az alelnök.

Damaszkusz szerint a szeptember 6-ikai bombázás lakatlan területen történt, bizonyos amerikai források szerint viszont egy gyanús nukleáris központot semmisítettek meg az izraeli gépek. Izraelben szigorúan cenzúrázzák az esettel kapcsolatos információkat.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.