Belföld

Hasba szúrta az egyik fiát egy négygyermekes apa

Letöltendő börtönbüntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra az első fokon két év felfüggesztett börtönre ítélt borsodi férfire, aki két évvel ezelőtt hasba szúrta az egyik fiát.

A fellebbviteli főügyészség közlemény szerint az iszákos, agresszív természetű elkövető házasságából négy gyermek született. A férfi két nagykorú fiával maradt a közös lakásban a válása után. Egyikükkel rendszeresen veszekedtek, illetve mindketten gyakran italoztak.

Az ominózus nap mind a ketten berúgtak, majd összevesztek. Az apa dühében felkapta a bicskát a dohányzóasztalról, és hasba szúrta vele a fiát. Ezt követően a terhelt élettársa elvette a férfitől a bicskát, a fiút pedig autóba ültette és bevitte a kórházba.

A megkéselt fiatal életveszélyes sérülést szenvedett, csak a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy életben maradt. A férfi két év felfüggesztett börtönt kapott, de az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint a bírósági iratokból megállapítható, hogy a családfő legalább egy évtizede alkoholizáló életmódot folytat, ittas állapotában pedig rendszeresen agresszívvá válik, elsősorban a családtagjaival szemben. Álláspontjuk szerint csak letöltendő szabadságvesztéssel érhetőek el a büntetési célok az elkövetővel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik