Közélet

Rogán nagyon felkapta a vizet, amikor Vizoviczkiről kérdezték

A volt kerületi polgármester neve többször is előkerül a lehallgatási jegyzőkönyvekben, de egyből perrel fenyegetett, amikor megkeresték ezzel kapcsolatban.

Rendkívül alapos cikksorozatban dolgozza fel a 444 a fővárost két évtizeden át uraló Vizoviczki László tündöklését és bukását. Vizoviczki rengeteg szórakozóhelyre rátette a kezét, sőt, a hatóságok is a zsebében voltak, és gyakran kérkedett azzal, hogy ő mondja meg, ki hol milyen vendéglátóhelyet nyithat.

A sorozatban kedden megjelent cikk főleg arra koncentrál, hogyan uralta le Vizoviczki a belvárost, és kiderül az is, hogy százmilliós nagyságrendű kedvezményt kaptak a hozzá köthető cégek a kerülettől a különböző ingatlanok bérleti- és tulajdonjogának megszerzése során. Mindennek kapcsán a cikk szerzője megkereste Rogán Antalt is, aki a V. kerület polgármestere volt 2006 és 2014 között.

Rogántól egyebek mellett azt kérdezte az újságíró, hogy ismeri-e Vizoviczkit, illetve az embereit; keresték-e őt vagy a kerületi jegyzőt, hogy segítsenek megakadályozni egy konkurens hely megnyitását; tudott-e arról, hogy a Vizoviczkihez kötődő helyeken rendszeresen átverik, lehúzzák a külföldi vendégeket; a Vizoviczki-cégek megbízhatóan fizették-e a bérleti díjakat. A lehallgatási jegyzőkönyvekben az szerepel, hogy Vizoviczkiék, valamint a polgármester és a jegyző között jó viszony volt, így azt is megkérdezték Rogántól, hogy ez igaz-e.

Rogán egyszerű nemleges válasz helyett vaskos fenyegetéssel reagált a Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül, azt írta:

A kérdésekben megfogalmazott összes állítás hazugság, ha ezeket leírja, azonnal pert indítunk ön ellen.

Hozzátette: szeretnének emlékeztetni arra, hogy „Vizoviczki urat és társait a polgári kormány vonta eljárás alá és tartoztatta le, míg a 444 kedvencének számító Bajnai kormány idején zavartalanul végezhették tevékenységüket”.

Bár Rogánt a lehallgatások során többször emlegették Vizoviczki emberei, az ügyészség nem firtatta a volt polgármester szerepét, és arra sem érkezett válasz, hogy meghallgatták-e tanúként az eljárásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik