Közélet

Megszólalt Vizoviczki verőlegénye

tanyi györgy (tanyi györgy)
tanyi györgy (tanyi györgy)

Tanyi György szerint azért tartják fogva, mert több magas rangú rendőrre is terhelő vallomást tett.

Interjút adott a börtönben a TV2-nek Tanyi György, Vizoviczki László egykori verőlegénye. Az ötvenéves férfit tavaly fogták el, azzal gyanúsítják, hogy köze volt egy fogathajtó 19 évvel ezelőtti meggyilkolásához.

Az interjúban Tanyi elmondta: Vizoviczki kötelékében a kidobókat felügyelte és ha olyan bűnszövetkezettel kellett tárgyalni, amely meg akarta támadni az éjszakai élet császárát, akkor „közvetítő beszélgetésen” vett részt, meggyőzte a másik felet, hogy „nem lenne jó”, ha Vizoviczkit bántódás érné.

Az interjúra öltönybe-nyakkendőbe öltöztetett Tanyi arról is beszélt, hogy több ügyben is eljárás van ellene, szerinte azonban ő mindben ártatlan: egyszer egy autóbalesetből lett vita, amit készpénzzel akart rendezni a biztosítói eljárás helyett, de a másik fél, egy rokkant férfi „megijedhetett a hangjától”, mire ő „véletlenül meglökte”. Máskor egy szórakozóhelyen keveredett verekedésbe, egy férfi többször megütötte, majd „később vette észre”, hogy komoly sérüléseket szenvedett, ezért „feldúltan ment vissza”, akkor már egy gázpisztoly is volt nála, de csak az „elriasztás” kedvéért.

Tanyi szerint azt bosszulják meg rajta, hogy több magas rangú rendőrre is terhelő vallomást tett, illetve „több mint valószínűnek” tartja, hogy még vannak a Nemzeti Nyomozóirodánál olyan rendőrök, akik érintettek a Vizoviczki-ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik