quaestor (Array)
Pénzügy

A dicsőséges Quaestor-vezető olcsón kaphat lakásokat a belvárosban (javított)

24.hu
24.hu

2016. 10. 13. 10:06

Korábban a témában:

A volt Quaestor-vezér Varga János érdekeltsége jutányos áron juthat három ingatlanhoz Budapest egyik legdrágább kerületében, a Belvárosban – írta a 444.hu közgyűlési előterjesztésre hivatkozva.

A Vim-Mobil Ingatlanforgalmazó Kft. áttételesen azé a Varga Jánosé, aki a Quaestor kockázati tőkealapjának volt a vezetője, amit akkor még Core Venturesnek hívtak. Most már Carion Ventures a neve, és ma is Varga a vezetője.

A Carion csoportról annyit kell tudni, hogy:

Varga János és testvére, Varga Zoltán közös cége a Devilsoft Kft., ami kifejlesztette azt a Bróker nevű programot, aminek segítségével a Quaestor saját dolgozói és a felügyelet elől is elrejtette a 150 milliárd forint nagyságrendben kibocsátott hamis kötvényt. Ennek ellenére Varga nem került a Quaestor-ügy vádlottai közé.

Hála üzletemberi kvalitásainak, most ehhez a három ingatlanhoz juthat hozzá nagyon olcsón:

  • 161 487 200 forintért, 257 ezer forintos négyzetméteráron a József nádor tér 10. szám alatti házban egy 628 négyzetméteres ingatlanhoz;
  • 13 552 000 forintért, 315 ezer forintos négyzetméteráron a Károlyi Mihály u. 17. szám alatti házban egy 43 négyzetméteres ingatlanhoz;
  • 6 006 000 forintért, 273 ezer forintos négyzetméteráron a Ferenciek tere 2. szám alatti házban egy 22 négyzetméteres ingatlanhoz.

A József nádor tér 10. szám alatt működik az Oltalom Karitatív Egyesület női átmeneti szállója. Idén tavasszal a Főváros indokolás nélkül felmondta a velük kötött támogatási szerződést, és október 3-án megpróbálta a női szálló 64 lakóját kilakoltatni.

FRISSÍTÉS 14:00. A 444.hu-tól átvett cikkünk megjelenése után a 444.hu helyreigazította az információt. Azt írják, hogy tévedtek, a Vim-Mobil Kft.-t tulajdonló dr. Varga János nem azonos a Carion Ventures és a Carion Holdinghoz tartozó más cégekben igazgatósági tag Varga Jánossal. A hibáért elnézést kérnek az érintettektől és az olvasóktól, akárcsak mi.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor Angela Merkel greets an interactive robot at the digitalSTROM stand during the annual Girl's Day fair at the chancellery in Berlin on April 26, 2017.
The fair aims to attract young women to hi-tech and engineering jobs.  / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.