Belföld

Juhász Péter: Fideszhez köthető szervezetek kapják meg a civil támogatásokat a Belvárosban

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Megint úgy osztották ki a belvárosi önkormányzat civil támogatásait, hogy csaknem a felét a helyi Fideszhez köthető szervezetek kapták meg – állítja Juhász Péter V. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt.

„A polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, amióta a kerületet vezeti több tízmillió forintot játszott át saját édesapja «civil» szervezetének. Idén is kapott a Belvárosi Kisgazda Polgári Egyesület 2,4 millió forintot, ahogy ez elmúlt 10 évben mindig. Ennek a szervezetnek az egyik vezetője Dr. Szentgyörgyvölgyi Péter, vagyis a polgármester édesapja. Ennek a szervezetnek a székhelye, Belgrád rakpart 21., megegyezik azzal a címmel, ahonnan Szentgyörgyvölgyi Gábor, a polgármester testvére folytatja a kerületi kampányát, mint önkormányzati képviselőjelölt” – írta Juhász Péter.

Számításai szerint ebben az évben 55 millió forintot kaptak a „helyi civilek”, aminek a felét a Fideszhez kötődő, a polgármester kampányát segítő civil szervezetek kapták.

Juhász polgármester-jelöltként bejelentette, hogy a következő önkormányzati ciklusban megdupláznák a civileknek juttatott támogatásokat, és kizárnák a támogathatók köréből a pártos kötődésű álcivileket. „Így a kerületi tanulók, idősek, és általában az itt élők érdekében tevékenykedő civil szervezeteknek az eddigi összegek akár tízszerese is jut majd” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik