Élet-Stílus

Gyógyszerrel kezelnék a társasági ivókat

Több jel mutat arra, hogy a társasági ivás olyan komoly probléma, amely egyre inkább érinti a középkorú lakosságot. A gyógyszergyárak erre a problémára keresik a megoldást.

A komolyabb társadalmi problémák közé tartozik a korai alkoholizmus, ami azokat érinti, akik ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy munka után magukba döntsenek néhány üveg bort. Vajon létezik olyan pirula, ami ezen az állapoton képes segíteni? Úgy tűnik, a fejlett világ egyre nagyobb érdeklődéssel fordul a függőségek természetének feltérképezése felé, hiszen az olcsó, szupermarketekben is kapható alkoholfajták egyre szélesebb körben okoznak függőséget és ezzel együtt problémákat.

A kutatók most ugyanúgy járnának el, mint 30 éve tették a depresszió kezelésével: hamarosan elfogadható kezelési módszer lesz, ha az orvos a korai alkoholizmus ellen egyszerű tablettát ír fel. – vélekedik Dr. Mark Willenbring, amerikai függőségi specialista. Ha minden igaz, mire ez bekövetkezik, addigra pirulából se lesz hiány, a gyógyszerészeti adatok szerint 24 olyan gyógyszeren dolgoznak, amely segíthet kilábalni a korai alkoholizmusból. Megdöbbentő, hogy nem csak egy olyan nagy lélekszámú országban okoz gondot az alkoholizmus gyenge formája, mint Amerika. Hazánkban néhány hete az egészségügyi miniszter is aggodalmát fejezte ki a fiatal lányok rendszeres és túlzó alkoholfogyasztása miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik