Belföld

A 34 fok mellé felhőszakadás, 5 centis jég és akár 100 km/órás széllökés is jöhet

Frissült a péntek éjfélig érvényes figyelmeztető előrejelzés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön napközben a sok fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett mindenütt sok lesz a napsütés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő. Elsősorban a nyugati határszélen és az Északi-középhegység területén alakulhat ki egy-egy zivatar.

Pénteken a déli óráktól elszórtan alakulhat ki zivatar, helyenként heves zivatar, felhőszakadás, viharos vagy erősen viharos széllökés (80-100 km/órás) és jégeső (2-5 centis) kíséretében.

Heves zivatar kialakulására elsősorban a Pécs-Salgótarján vonaltól keletre van legnagyobb esély. Az Alföldön a napi középhőmérséklet elérheti, meghaladja a 25 °C fokot, de Csongrád és Békés megyében 27 °C közelében is alakulhat.

Pénteken nagy területen megerősödik, az ország északi felén időnként viharossá (65-75 km/órásra) fokozódik a délnyugati szél. A heves zivatarok és a hőség miatt három megye (Vas, Zala, Somogy) kivételével az egész országra figyelmeztetést adtak ki. Csongrád és Békés megyében másodfokú narancssárga, a többi megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes péntek éjfélig.

Közben elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt az országos tisztifőorvos is az ország területére a hét végéig.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik