Belföld

Kiss László: Nem beszélek, hagyjon a p*csába

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya alpolgármester Százhalombattán, ahol rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület. Az ülés előtt elkaptuk a botrányba keveredett edzőt.

Kedden derült ki: Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya három év börtönt kapott csoportosan elkövetett nemi erőszakért. A súlyos bűncselekményt 1961-ben, két akkori úszótársával közösen követte el a sportvezető. A Magyar Úszó Szövetség szerdán úgy döntött, nem váltja le Kisst.

Lemondott

A 24.hu Százhalombattán tartózkodó riportere csütörtökön délután fél 5 után arról számolt be, hogy Kiss önként lemondott a százhalombattai alpolgármesteri címről.

Közben a 24.hu-nak megszólalt egy debreceni úszóedző, aki elmondta: terhes lehetett a megerőszakolt lány.

A százhalombattai képviselőtestület rendkívüli ülése előtt rögtönzött sajtótájékoztatót tartott Szabó Attila DK-s önkormányzati képviselő. Azt mondta: az ülésen felszólítja Kiss Lászlót, hogy mondjon le alpolgármesteri címéről.

Szabó Attila önkormányzati képviselő. Fotó: 24.hu / Kaufmann Balázs
Szabó Attila önkormányzati képviselő. Fotó: 24.hu / Kaufmann Balázs

Hozzátette: ha ezt Kiss nem teszi meg magától, kezdeményezni fogja, hogy fosszák meg a tisztségétől, vonják vissza 2009-ben odaítélt díszpolgári címét, és nevezzék át a városi uszodát, amely jelenleg Kiss László nevét viseli.

A képviselőtestületi ülés előtt az újságírók elé állt Menyhért Mészáros László is, a Kiss László ügyét elsőként megszellőztető Privát Kopó szerkesztője. Menyhért Mészáros elárulta: az informátora egy idős úszónő.

Menyhért Mészáros László, a Privát Kopó újságírója. Fotó: 24.hu / Kaufmann Balázs
Menyhért Mészáros László, a Privát Kopó újságírója. Fotó: 24.hu / Kaufmann Balázs

Az újságíró a korabeli periratokból dolgozott, ezek alapján elmondta: nem igaz, hogy a megerőszakolt nő terhes lett az eset után, és az a védekezés sem bizonyult igaznak, hogy pénzt akartak adni a nőnek, aki ezt nem fogadta el. A megerőszakolt nőt egy barátnője beszélte rá arra, hogy tegyen feljelentést.

Menyhért Mészáros azt ígérte: a jövő héten újabb részletekkel szolgálnak arról, hogyan hozták ki a börtönből Kiss Lászlót, egyelőre vizsgálják, hogyan hozhatóak nyilvánosságra az információk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik