Belföld

Lemondott Kiss László

A szövetségi kapitányi posztról és a százhalombattai alpolgármesteri címről is.

Rendkívüli képviselőtestületi ülést hirdettek csütörtök délutánra Százhalombattán, miután kiderült, hogy Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, egyben a város alpolgármestere az 1960-as évek elején börtönben ült csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt.

A 24.hu helyszínen lévő tudósítója arról számolt be, hogy a polgármester bejelentette: Kiss László önként lemond alpolgármesteri címéről. Vezér Mihály azt mondta: a lemondást elfogadta, de nem tisztje megítélni az ügyet. Hozzátette: a későbbiekben felülvizsgálhatják Kiss díszpolgári címét, és hogy átnevezzék-e a városi uszodát, amely most az ő nevét viseli.

Kiss László az úszókapitányi posztról is lemondott, ezt közleményben tudatta.

A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről

– írta. Kijelentette, hogy nem követte el azt, amiért elítélték, és idő előtti szabadulását sem beszervezésnek, hanem az 1963-as amnesztiarendeletnek köszönhette. Kiss közleményét itt olvashatja el.

Riporterünk szerette volna Kisst is megszólaltatni, de a városháza előtti téren áthaladó szövetségi kapitány annyit mondott: „nem beszélek, hagyjon a picsába”. Az erről készült videót itt nézheti meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik