Belföld

A vasúti sínek közé feküdt hároméves kisfiával a hajdúszoboszlói nő

24.hu
24.hu

2016. 01. 22. 11:22

"Megyek a gyerekkel a vonat alá" - ezzel lépett ki a kocsma ajtaján.

Emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy hajdúszoboszlói nő ellen, aki meg akarta ölni magát és hároméves kisfiát . Ő a vonat elé feküdt, gyermekét pedig maga mellett tartotta. Az anyát hamarosan bíróság elé állítják.

A vádirat szerint a kicsinek a nagymamája volt a gyámja, mert az anyja pszichiátriai kezelés alatt állt. De mindhárman egy házban éltek, velük lakott a nő nagyobbik – felnőttkorú – gyermeke is. A vádlott rendszeresen ivott, így történt ez a kis híján végzetes napon – 2015. június 28-án – is. Több sör volt már benne, amikor elindult a kisfiával egy a vasútállomás közelében lévő italboltba, hogy édességet vegyen neki. Ezután órákon keresztül bolyongtak a városban, közben a nő tovább ivott.

Este 6 óra körül egy városszéli sörözőbe vitte a kisfiút, de a pultos nem szolgálta ki, mert túl részegnek találta. Az anya egy ideig beszélgetett még a vendégekkel, de miután továbbra sem kapott semmit, megfogta a gyerek kezét, kiment és azzal búcsúzott el, hogy megy a gyerekkel a vonat alá. Ezután a söröző, valamint a vasútállomás közelében lévő sínhez sétált, lefeküdt a talpfákra, a picit pedig ott tartotta maga mellett.

A rendőröket a pultos értesítette, akik biztonságos helyre vitték gyermeket, az anyát pedig elvezették. Mindez este 7 óra 28 perckor történt, a legközelebbi vonat 7 óra 46 perckor érkezett volna.

A történtek után a kisfiút az  illetékes járási gyámhivatal kiemelte a családból, ezzel együtt úgy döntött, hogy a gyermek családba fogadó gyámjának  gondozási, nevelési joga, továbbá az anya szülői felügyeleti joga továbbra is szünetel. Ezt később a Hajdúszoboszlói Járásbíróság az illetékes járási gyámhivatal keresete alapján – jogerős ítéletével – meg is erősítette.

A nő szabadlábon védekezhet, ám börtönbüntetés kiszabását indítványozták vele szemben – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség pénteken.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. október 23.
Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján tartott állami ünnepségen a Terror Háza Múzeum előtt 2017. október 23-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.