Belföld

Rendőrségi figyelmeztetés: vigyünk kekszet!

Ha valaki hosszabb útra indul, vigyen magával egy doboz kekszet és meleg teát – javasolja a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Budapesten ellenőrzi az autók gumiabroncsait. A fővárosiak 20-30 százaléka nyári gumival közlekedik, ami nem biztonságos. A rendőrök nem büntetnek, csak tanácsokkal látják el a sofőröket.

Ehhez kapcsolódóan javasolják, hogy ha valaki hosszabb útra indul, tankolja fel autóját, legyen nála egy doboz keksz, termoszban meleg tea, illetve egy hólapátot is vigyen magával. Szécsi Tibor, a BRFK közlekedésrendészeti főosztálya baleset-megelőzési és közlekedési osztályának vezetője. Felhívta a figyelmet arra is, hogy sokan nem töltik fel ablakmosó-folyadékkal járművüket, ezért erre is oda kell figyelni. Télen fagyálló ablakmosó használta szükséges – tette hozzá.

Az ország nyugati részén délután sok fennakadást okoz a havazás, a részletekért kattintson.

Hogy vezessünk hóátfúvásban?

Ha havazásban, hóátfúvástól fenyegetett útszakaszok érintésével indulunk el autóval, mindig legyen velünk meleg ruha, hólánc és feltöltött mobiltelefon, hogy szükség esetén segélyhívást indítsunk (112, 105) – részletesebben pedig a vezetéstechnikai praktikáktól az esetleges mentési teendőkig itt olvashat egy jó alapos írást!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik