Sport lineup

A kétségbeesés hozta ki az őrületes bravúrt a kapusból

Joel Auerbach / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Joel Auerbach / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Még csak az első kör zajlik az NHL rájátszásában, de könnyen lehet, hogy nem látunk nagyobb védést annál, mint amit Szergej Bobrovszkij vezetett elő a Florida-Tampa Bay párharc második meccsén.

A második harmadban 2-2-re állt a meccs, amikor Nyikita Kucserov okos passza után Bobrovszkij gyakorlatilag vert helyzetben volt, de nem adta fel, és vetődve hárított a karjával, úgy, hogy nem is látta a korongot, amit Matt Dumba emelt rá fonákkal.

„A cserepadról tökéletesen láttam a szituációt, teljesen lesokkolt. Hihetetlen védés volt” – dicsérte Bobrovszkijt Aaron Ekblad, a Florida védője.

Egy kicsit le voltam maradva, úgyhogy a védést leginkább a kétségbeesés hozta ki belőlem, megpróbáltam minél nagyobb felületet kitakarni a kapuból a testemmel, és végül elakadt bennem a korong

– mondta a meccset 21 védéssel záró orosz kapus az emlékezetes mozdulatról.

A nagy bravúrnak azért is volt jelentősége, mert így az utolsó harmad is 2-2-ről indult, sőt aztán a hosszabbítás is, amelyben Carter Verhaeghe döntött, úgyhogy két meccs után 2-0-ra vezet a Florida a párharcban.

Verhaeghe-nek a 47. rájátszásmeccsén ez volt az ötödik hosszabbításos győztes gólja, ezzel Patrick Kane-nel és Corey Perryvel holtversenyben harmadik az örökranglistán.

NHL, rájátszás, első forduló, eredmények:

Keleti főcsoport:
New York Rangers – Washington Capitals 4-3
A párharc állása: 2-0 a Rangersnek.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 3-2 – hosszabbítás után
A párharc állása: 2-0 a Floridának.

Nyugati főcsoport:
Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 2-5
A párharc állása: 1-1.

 

Vancouver Canucks – Nashville Predators 1-4
A párharc állása: 1-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik