Kultúra

Pierce Brosnan, Helen Mirren és Ben Kingsley is nyugdíjasként nyomoz majd gyilkosságok után

AFP
AFP
Spielbergék csinálnak filmet az évtized legnagyobb krimi-bestselleréből.

2020-ban jelent meg a Nagy-Britanniában népszerű kvízműsorok vezetőjeként ismert Richard Osman első regénye, a magyarul is olvasható A csütörtöki nyomozóklub, amely nemcsak a debütregények rekordjait döntötte meg nagyon hamar az Egyesült Királyságban, de akkora bestseller lett, hogy a Harry Potter és A Da Vinci-kód eladási számait ostromolta. Az azóta már több folytatást is kapott humoros krimiben egy brit nyugdíjas falu lakói csapnak fel hobbinyomozónak, és szerencséjükre nemcsak régi eseteken kell rágódniuk, mert több gyilkosság is történik az intézményben.

Azt már évek óta lehet tudni, hogy a filmes jogokat Steven Spielberg produkciós cége, az Amblin Entertainment vette meg, és hogy a rendezője Cris Colombus lesz, de a lehetséges szereplőkről eddig csak találgatások mentek. Most azonban Osman saját podcastjában mondta el a hírt, hogy a négy nyugíjas főszereplőből három már megvan: őket Helen Mirren, Pierce Brosnan és Ben Kingsley alakítja majd.

2021-ben interjúztunk Osmannal, akit arról is kérdeztünk, hogy fantáziált-e már a leendő film szereplőválasztásáról:

Az utcán állandóan megállítanak ismeretlenek, hogy kifejtsék nekem, ők kit látnának szívesen a filmben. Helen Mirren neve tényleg gyakran előkerül ezekben a beszélgetésekben, de emlegetik Judi Denchet is, vagy épp Gary Oldmant. Én ebbe a játékba nem nagyon tudok beszállni, mert ez a négy karakter az én fejemben már évek óta létezik, saját arccal és személyiséggel. Számomra tehát képtelenségnek hangzik, hogy egy színész a bőrükbe bújik, és eljátssza őket. Úgyhogy ezt a részét inkább Spielbergékre hagyom. De azt hiszem, bárkit is választanak majd, jutalomjáték lesz a színészeknek. Azért egy csintalan bajkeverőkből álló nyugdíjas banda tagjává válni igazán nem rossz kihívás!

– mondta a szerző, aki azt is kifejtette lapunknak, hogy mivel az Egyesült Királyságban elég ismert tévésként, sejtette, hogy valaki majd filmet akar forgatni a regényből.

De Spielbergnek természetesen fogalma sincs, ki vagyok, nem azért veszi meg a jogokat, mert nézi a kvízműsoromat esténként. Egyszerűen azért vette meg a jogokat, mert olvasta a történetet, és tetszett neki. Ez hatalmas megerősítés számomra, hogy elhiggyem: nem csak azért történik mindez, mert én vagyok az a fickó a tévéből. Ha Spielberg azt mondja, hogy van egy jó történeted, akkor van egy jó történeted. Ennyi.

Kapcsolódó
Gyilkosságokat felderítő nyugdíjasok ostromolják Harry Potter rekordjait
A csütörtöki nyomozóklub című krimiből több mint egymillió példány fogyott Angliában. Népszerű tévésből lett szerzőjével, Richard Osmannal beszélgettünk arról, miért fontosak a idős hősök, és melyik színészt látná szívesen Spielberg filmverziójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik