Belföld

Családtagjaival, és egy exfideszessel indul Szegeden a 271 milliós csalással vádolt volt MSZP-s képviselő

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Noha Joób Mártont 271 millió forintos költségvetési csalással vádolják – és ezért ki is zárták korábban az ellenzéki frakcióból – , most polgármesterjelöltként indul el Botka László ellen Szegeden.

A politikus kedden mutatta be jelöltjeit, akik közt van Joób felesége, lánya, és a szegedi Fidesz tavaly kinevezett alelnöke is – írja a Telex. A megvádolt Joóbot a Szögedi Polgárok Egyesület jelöli polgármesternek.

A keddi jelöltbemutatón részt vett Chovanecz Kata, akit szeptemberben, a Bartók Csaba választókerületi Fidesz-elnök lemondását követő tisztújításon még a helyi Fidesz alelnökének választottak. Az már néhány napja kiderült, hogy a Fidesz jelöltjei között nem szerepel az önkormányzati választáson, mostanra az is tisztázódott, hogy miért maradt aktív a helyi közéletben. A bemutatón elmondta, hogy már nem tagja a Fidesznek.

Joób felesége, Joób Dóra a 17. választókörzetben indul, „tizenegy gyermekes anya három diplomával” – mutatta be férje. A tizenegy gyermekből egy, a még egyetemista Kálló-Joób Gréta is a jelöltek között van, ő a 14. körzetben indul, apja szerint azért, hogy “a fiatalok felé is nyissanak.”

Joób Márton korábban MSZP-s képviselőként Botka László szegedi polgármester szövetségese volt, azonban kizárták a frakcióból. A politikust ugyanis 271 millió forintos csalással vádolják. A vád szerint egy négy megyében működő bűnszervezetet hoztak létre, hogy a műsorújság kiadásával és szórólapterjesztéssel foglalkozó cégét a piacon tudják tartani. Az ügyészség szerint nem fizettek rendesen adót, fiktív számlákat adtak ki és fogadtak be, valamint a munkavállalóik után is alig fizettek járulékot.

Az elsőrendű vádlott Joób Mártonra kilenc év fegyházbüntetést kért az ügyészség, de a képviselő továbbra is kitart ártatlansága mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik