Tech

Betörtek az Activision kiadóhoz: kiteregették a Call of Duty jövőjét

Activision Blizzard
Activision Blizzard

Komoly adatszivárgást szenvedett el az Activision játékkiadó cég, miután a hírek szerint 2022. decemberében egy hacker betört az egyik alkalmazott számítógépébe. A megszerzett információk között voltak a Modern Warfare 2 közelgő DLC-je, valamint más Call of Duty játékok részletei is, emellett rengeteg dolgozó személyes adataihoz is hozzáfértek – írja az Insider-Gaming.

Az adatszivárgásról szóló hír először az vxunderground elnevezésű Twitter-fiókon jelent meg, amely közölte, a fájlokat nemrég átadta neki egy magánszemély, aki nem tudta eladni azokat a betörés után. A hírek szerint a rosszindulatú szereplő egy HR-alkalmazott számítógépébe hatolt be, amelyről rengeteg adatot szerzett meg a dolgozókkal kapcsolatosan.

Az érzékeny információk között olyan adatok szerepeltek, mint az alkalmazottak teljes neve, e-mail címe, telefonszáma, fizetése, pontos lakhelye, és még sok más.

Szerencsére, mivel más gépekhez nem fértek hozzá a hackerek – bár más dolgozóknál is bevetettek adathalász kísérleteket -, a játékosok adatai nem szivárogtak ki. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kiadó tájékoztatta-e az alkalmazottjait a szivárgással kapcsolatban.

A kiadó fontos játékos megjelenéseiről azonban megjelent néhány kényes adat: a Modern Warfare 2 közelgő DLC-inek tervei mellett a Jupiter kódnévre hallgató 2023-mas, illetve a Cerebrus kódnévre keresztelt 2024-es Call of Duty játékokról szóló infók is kikerültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik