Tech

Végre közzétették a hajlítható Samsung Galaxy Fold specifikációit

A Samsung régi hagyományokkal szakított, amikor februárban leleplezte régóta rebesgetett első hajlítható okostelefonját, a Galaxy Foldot. A dél-koreai cég először az Infinity Flex névre keresztelt érintőkijelzős technológiát mutatta meg a kifejezetten erre a típusú eszközre tervezett One UI kezelőfelülettel együtt még tavaly novemberben, és csak ezután következett a februári bemutató, ahol a végleges dizájnt láthattuk. A mobil bejelentését mi Londonban követtük, ahol az újságíróknak nem volt lehetőségük megnézni a kütyüt, és még több részlet sem volt világos.

A Galaxy Fold ötlete pofonegyszerű: összehajtva két külön Dynamic AMOLED Infinity Flex kijelzőt kapunk, egy főképernyőt és egy külső panelt, amik egyenként 4,6 hüvelykesek, kiterítve pedig 7,3 hüvelykes táblagéppé alakulnak.

A Samsung az energiaellátást két külön akkumulátorral oldotta meg, amiket egy láthatatlan zsanér választ el egymástól. A cég egy több, egymásba illeszkedő fogaskerékkel ellátott, kifinomult forgópántot alkotott, ami nem megy az elegancia rovására, mert rejtett. A készülékre ráadásul hat kamera került: kettő oldalra, egy elölre, kettő hátulra, de oldalra került az ujjlenyomat-olvasó is.

Agyzsibbasztó áron jön a Samsung összehajtható képernyős mobilja
Több mint félmillió forintba kerül a Samsung szerint forradalmat indító összehajtható Galaxy Fold.

Az Amerikai Egyesült Államokban elindult az április végén megjelenő mobil előrendelése, ennek apropójából a Samsung végre közzétette oldalán egy infografikával is karöltve, hogy pontosan mit is pakolt a különleges eszközbe.

  • A főkijelző 7,3 hüvelykes Infinity Flex Dynamic, amit 4.2:3-as képarány, 362ppi képpontsűrűség és 2152 x 1536 pixel felbontás jellemez.
  • A külső kijelző ettől kisebb, egy 4,6 hüvelykes Super AMOLED panel 21:9-es képaránnyal, 399ppi-vel és 720 x 1680 pixel felbontással.
  • Az úgynevezett „Cover” kamera, ami a külső panel tetején csücsül, egy 10 megapixeles kameraegység f2.2-es rekeszértékkel. A belülre került szelfikamera-rendszert egy 10 megapixeles főkamera, és egy 8 megapixeles, f1.9-es apertúrájú RGB mélységérzékelő szenzor alkotja.
  • A mobil hátlapi triplakamera-rendszerét egy 16 megapixeles ultraszéles-látószögű (f2.2), egy 12 megapixeles széles látószögű (f1.5/f2.4 optikai képstabilizáció), és egy 12 megapixeles telefotó kamera alkotja (f2.4).
  • Az eszköz lelkét egy 7nanométeren gyártott nyolcmagos processzor adja (vélhetően Snapdragon 855, de ezt nem nevezték meg), amik 2.84GHz + 2.41GHz + 1.78GHz órajelűek. Ehhez 12 gigabájt RAM és 512 GB tárhely társul.
  • Támogatja az eSIM-et, azaz a beépített SIM-kártyát.
  • Az oldalára került az ujjlenyomat-olvasó.
  • Az akkumulátortelep 4380 milliamperóra, támogatott a vezeték nélküli töltés, és a PowerShare névre keresztelt reverse charging, azaz az eszközök közti oda-vissza töltés.
  • Nincs 3,5 millis jackaljzat, de jár mellé Galaxy Buds fülhallgató.

Ahogy a cég mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke, DJ Koh is fogalmazott: a Galaxy Fold az elmúlt tíz év innovációjának eredményeként született, és forradalmat fog indítani. Kérdés, ez valóban így lesz-e, mert az 1980 dolláros, azaz nagyjából nettó 560 ezer forintos árcédula hallatán leesett az állunk. Ugyan a Samsungtól még nem kaptunk információt a hivatalos magyar árral kapcsolatban, de ha az áfát is rászámoljuk, már 700 ezer forint felett járunk.

A hajlítható mobilokkal kapcsolatos szkepticizmusunk okait korábban ezen cikkünkben taglaltuk bővebben.

Irgalmatlanul drágák, de nem biztos, hogy van értelmük a hajlítható kijelzős kütyüknek
Bemutatkoztak a hajlítható kijelzős mobilok. Kellenek ezek nekünk?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik