Tech

Így működik a Samsung összehajtható telefonja

Elég ígéretesnek tűnik a Samsung új összehajtható telefonja, a Galaxy Fold – bár kézbe még nem vehette nagyon senki, videó már van róla, ahogyan robotok tesztelik a hajlíthatóságát és az egyéb funkcióit. Az első felvételek alapján az eszköz ügyesen hajlik, hajlított állapotban nincs nagy rés a két panel között, és a képernyő hamar bekapcsol.

Fotó: AFP

A tervek szerint az eszköz több mint 200 ezer összecsukást és felnyitást fog kibírni, ez a becslések szerint öt éves használati időtartam, ha napi 100 összehajtással számolunk. Hacsak nem olyan robotokat használ az ember, mint amilyenek a videóban vannak, ezt a napi 100 hajtogatást nagyon nehéz lesz elérni.

A Galaxy Fold a videó alapján gyönyörű és ügyes telefonnak tűnik, és nem látszik a korai kritikákban megfogalmazott gyűrődés sem a képernyőn – de érdemes azért észben tartani, hogy ez tulajdonképpen a Samsung promóvideója, ami nyilván a telefon legjobb oldalát fogja mutatni. A valóság majd a tesztek során kiderül – a Galaxy Foldot április 26-án mutatja be a Samsung, a nyitóára pedig a tervek szerint 1980 dollár, azaz több mint 560 ezer forint lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik