Tech esport

Újabb országban tiltották be a népszerű játékot

PlayerUnknown’s Battlegrounds (röviden PUBG) napjaink egyik legnépszerűbb videojátéka: eredetileg a legendás ARMA 2-höz készült rajongói modként kezdte a pályafutását, aztán Dél-Koreában meglátták a fantáziát az alapötletben, 2016-ban megkezdődött az önálló játék fejlesztése, a 2017-ben megjelent a korai hozzáférésű verzióval pedig beütött a világsiker: milliók vásárolták meg a programot.

A játék alapkoncepciója egyszerű, de éppen ezért hihetetlenül addiktív: egy meccs során 100 játékos kerül ugyanarra pályára, mindenféle felszerelés nélkül. A feladat a felfegyverkezés, majd a többiek megtalálása és likvidálása, a végcél pedig az, hogy végül csak egyetlen harcos maradjon talpon a vidéken.

Letartóztatták őket, mert a mobiljukon játszottak
Túl addiktívnak találják, ezért betiltották az indiai Gudzsarát államban a PUBG Mobile-t.

Nem véletlen, hogy több szülő is panaszkodik arra, hogy gyerekük órákra belefeledkezik a programba, akár a valós életbeli kötelezettségek kárára. Nepálban annyi panasz érkezett a hatóságok felé,hogy a nepáli távközlési hatóság meghozta azt a döntést, hogy az egész országban betiltják a programot. A PUBG elérését minden internet- és mobilszolgáltatónak blokkolnia kell az országban – írja a Kathmandu Post. A Katmandui Kerületi Bíróság szerdán fogadta el azt a törvényt, ami tiltólistára helyezi a programot.

A döntés előtt szakértők, pszichiáterek véleményét is mérlegelték, majd igazat adtak azon panaszoknak, hogy a játék hatással van a gyermekek tanulmányi eredményeire, és láthatóan agresszívabbá válnak tőle.

Márciusban Indiában tiltották be elsőként a PUBG Mobile-t, mert a hatóságok szerint túl addiktív. A játék forgalmazói megdöbbenéssel fogadták, hogy letiltották őket Gudzsarátban, és biztosították a játékosokat, hogy velük vannak, és dolgoznak a helyi hatóságokkal, hogy a tiltást fel lehessen oldani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik