Tech esport

Harry herceg betiltatná a világ egyik legnépszerűbb játékát

Sussex hercege, Harry a népszerű battle-royale játék, a Fortnite betiltására hívta a fel a figyelmet – írja a The Daily Express. A brit királyi család sarja a Fiatal Keresztények Szervezetének (YMCA) londoni központjában beszélgetett mentális egészségügyi szakértőkkel a videojátékok és a közösségi média addiktív hatásairól, sőt addig a kijelentésig ment el, hogy szerinte utóbbi még a kábítószereknél és az alkoholnál is károsabb.

Harry herceg külön kiemelte a Fortnite-ot, és arról beszélt, hogy az Epic Games játékát „nem szabadna engedélyezni”.

Arra készítették, hogy függőséget okozzon. Egy olyan függőséget, ami addig a gép elé szegez, ameddig csak lehet, ezért hatalmas felelőtlenség.”

Harry hozzátette, hogy a szülők nincsenek felkészülve arra, hogy megelőzzék a gyerekeik függőségét, egyedül annyit tudnak tenni, hogy minél több kültéri programot szerveznek a fiataloknak. Ezért lenne a legkézenfekvőbb, ha az ilyen játékokat egyszerűen betiltanák.

Kifejezte aggodalmát a közösségi média iránti függőséggel kapcsolatban is, ami szerint még veszélyesebb, mert már teljesen elfogadottnak számít napjainkban az ilyen típusú szolgáltatások használata, és bármilyen korlátozás, megkötés nélkül lehet azokat használni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik