Tech

Letartóztatták őket, mert a mobiljukon játszottak

Csak a múlt héten tíz diákot tartóztattak le az indiai Gudzsarát államban azért, mert a PlayerUnknown’s Battlegrounds játékkal játszott a mobilján. A PUBG Mobile-t teljesen betiltották, mert a hatóságok szerint túl addiktív, és akármilyen viccesen is hangzik a dolog, a rendőrség nagyon komolyan veszi.

Fotó: Wikimedia Commons / Sparktour

A tíz diákot Ahmadábád városában tartóztatták le, de az ezt megelőző héten még 16-ot vittek börtönbe Rajkot városából is, írja a BBC.

Nemcsak Gudzsarátban tartják károsnak a játékot (itt egyébként március 6-a óta tilos játszani vele), egy másik állam, Goa kormányzója is azt mondta rá, hogy “egy minden házban jelen lévő démon”. Érdekes, hogy a PUBG-hoz hasonló Fortnite, ami ugyanúgy elérhető mobilon is, nem szúrja ennyire az indiaiak szemét, és nyugodtan lehet vele játszani.


A játék forgalmazói megdöbbenéssel fogadták, hogy letiltották őket Gudzsarátban, és biztosították a játékosokat, hogy velük vannak, és dolgoznak a helyi hatóságokkal, hogy a tiltást fel lehessen oldani. Nem meglepő, hogy a mobilozók sem fogadták túl jól a hírt, és többen Twitteren osztották meg frusztrációjukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik