Szórakozás

A látszat ellenére nem Curtist láttuk idén a legtöbb tévéműsorban

24.hu
24.hu
Curtist tolja az RTL, mindent vele nyeretnek meg – merült fel mostanában többekben. Bár a feltételezést maga a rapper is visszautasította, azért utánanéztünk, hogy a számok mit mondanak. Mint kiderült, közel sem az újpesti rapper volt az a magyar celeb, aki legtöbbször volt képernyőn 2023-ban.

Úgy érezhettük, a csapból is Curtis folyt

Ha valaki az elmúlt hónapokban bekapcsolta a tévét, nagy eséllyel belefutott olyan RTL-es műsorba, amiben Curtis szerepelt.

Nagyon sokáig hallgattam, hogy az RTL mennyire tolja a Curtist, hogy mindent vele nyeretnek meg. Mindig neki kell győzedelmeskedni

– nyilatkozta Curtis novemberben.

A rapper korábban évekig TV2-s műsorokban volt látható (legemlékezetesebb szereplése – vagy éppen eltűnése – a Sztárban Sztárban volt, ami után a csatorna szerződésszegés miatt jogi lépéseket tett), Curtis akkor nemcsak Majkával, de a csatornával is szakított, és RTL-es arc lett belőle.

Debütálása a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben volt, amit elmondása szerint azért vállalt el, hogy bebizonyítsa, ő egy szerethető ember. Szerződtetése sikerét mutatja, hogy bár nem ő volt a legügyesebb vagy a legszórakoztatóbb résztvevője a műsornak, múlt novemberben megnyerte a dzsungeles realityt. A kereskedelmi tévécsatorna ezt követően sem engedte el a kezét, idén is számoltak vele több műsorban, így a rapper 2023-ban megfordult

  • a The Voice-ban coachként,
  • a Nyerő Párosban kedvesével, Barnai Judittal,
  • és a Sztárbox férfi nehézsúlyú indulói között.
Ágota Csaba / RTL Barnai Judit és Curtis a Nyerő Párosban.

A Nyerő Párosban győzedelmeskedtek, a tehetségkutatóban azonban egyik versenyzője sem jutott a fináléba, a Sztárboxban az elődöntőben kiütötte és ezzel kiejtette őt Szegedi Fecsó – igaz, Curtis maga is beismerte, hogy nem annyira készült fel a bunyóra, helyette sörivással, meccsnézéssel és pörköltevéssel múlatta az időt.

Egy éve lett vége a Celeb vagyok, ments ki innen!-nek. Azóta minden főműsoridős produkcióban ott voltam, mellette koncerteztem. Végighajtottam az évet. Nagyon kemény tempóban. Sokan nem is bíztak benne, hogy bírom majd, de íme, tessék, lehet utánam csinálni

– mondta Curtis a már idézett interjúban, hozzátéve: bízik benne, hogy 2024-ben is kap az RTL-től legalább fele ennyi feladatot.

Bőven akad vetélytársa

A rapper tévés szerepléseinek száma tehát három volt 2023-ban, ami visszatekintve nem tűnik soknak. Talán amiatt volt olyan érzésünk, hogy folyton ő van az RTL-en, mert két hosszabb, több hétig tartó tévéműsorban is benne volt.

Ugyanígy három műsorban tűnt fel Dobos Evelin is (Activity, Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban és Sztárbox), Schumacher Vanda pedig még többen – szám szerint négyben: Activity, Celebrandi, Gyertek át! és Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban), míg a konkurens csatornán mások mellett Tóth Andi volt gyakran visszatérő vendég. Az énekléstől márciusban visszavonult celeb először a Sztárban Sztár zsűrijében foglalt helyet, majd a Hazatalálsz című drámasorozatban kapott mellékszerepet, december első hétvégéjén pedig két TV2-s showműsorban is láthattuk: a Dancing with the Stars döntőjében tért vissza a táncparkettre, később pedig a Sztárban Sztár leszek! elődöntőjében énekelt duettet az egyik versenyzővel.

Till Attila számlájára idén Curtishez hasonlóan három műsor írható fel (Sztárban Sztár, Ütős Ötös és Sztárban Sztár leszek!), bár műsorvezető lévén ő nem szórakozásból, sokkal inkább a munkája miatt szerepelt az adásokban. Az RTL-es kulcsfigurák esetében azonban már jobban összecsúszik ez a két terület:

  • Istenes Bence például két műsor házigazdája volt 2023-ban (Tippelj és vidd el! és a The Voice), szereplőként pedig Az álommelóban vállalt epizódszerepet, a Sztárboxban pedig az elődöntőig jutott.
  • Puskás-Dallos Peti a Celebrandi és a LEGO Masters műsorvezetője volt, vendégként ugyanakkor az Activityben, a Gyertek át!-ban és a The Voice-ban is feltűnt, ahol Trokán Nórát segítette a párbajok előtt.
  • A Reggeli női műsorvezetői közül Nádai Anikót foglalkoztatta legtöbbet az RTL: amellett, hogy ő vezette a Házasodna a gazdát is, Az álommeló egy epizódjában kapott még feladatot, Az Árulókban pedig olyan jól játszott, hogy a nézők azzal vádolták meg, hogy bennfentes. Szabó Zsófi a csatorna szórakoztató műsorainak, az Activity és a Gyertek át! visszatérő szerepelője volt, Szabados Ági pedig szintén Az Árulókban és a Sztárboxban tűnt fel.
Katona László / RTL Az Árulók 22 híresség részvételével indult, köztük volt Nádai Anikó (balról a második) és Szabados Ági (balról a negyedik) is.

Schobertéket és Gáspárékat sem kell félteni

A magyar celebvilág két legfoglalkoztatottabb családja minden kétséget kizáróan Schobert Norbi és Rubint Réka, valamint a Gáspár família. A Schobert család feje idén az Activityben vállalt egy résznyi bohóckodást, illetve színészként is bemutatkozott, amikor igent mondottValami Amerika-sorozatra. Rubint Réka a Jákob Zoltán nevével fémjelzett A Nagy Ő első részében bukkant fel, ahová egy barátnőjét kísérte el. A reflektorfény ebben az évben inkább két idősebb gyerekükre, Schobert Larára és ifjabb Schobert Norbertre vetült.

Schobert Lara tavasszal a Hal a tortánban mutatta meg főzőtudományát és vendéglátási kvalitásait. Előbbihez édesanyjától kért segítséget, utóbbihoz öccsétől, akivel az extra produkció során közösen énekeltek. Ő is tiszteletét tette a megújult Activityben, ahol olyan családi titkokat kotyogott ki, mint például hogy az apja dugiban gumicukrot zabál, és hogy otthon családilag meztelenül szoktak lébecolni. Ifj. Schoberttel a Szerencsekerék VIP-ben is szerencsét próbáltak, de több mint egymilliót buktak el, mikor nem sikerült megoldaniuk az utolsó feladványt, ami az volt, hogy: „Ez a gyerek zseni!”

Hát, mi nem vagyunk zsenik

– jelentette ki Schobert Lara, miután megtudták a megfejtést.

Ifjabb Schobert Norbert 2022 legvégén megnyerte a Farm VIP-t, majd a már említett Szerencsekerék VIP epizód után a Sztárbox bokszolója lett, ahonnan Istenes Bence ejtette ki. Az már biztos, hogy a bokszolós műsornak jövőre lesz következő évada, amire Schobert Lara már be is jelentkezett. Attól viszont nem kell tartanunk, hogy Schobert-apukát a Dancing with the Stars a következő évadában ropni látjuk, neje ugyanis a táncos show kibeszélő műsorában kijelentette:

Ez az a műsor, ahová a férjemet soha nem engedném.

SuperTV2 Schobert Lara és ifj. Schobert Norbert a Hal a tortánban.

A Gáspár család az idei évben a Hal a tortánban szerepelt a legtöbbet. A főzős műsort Gáspár Bea vezeti, és abban az egyik héten Gáspár Virág is a vendégsereget erősítette. Az édesapja volt a segítségére, Gáspár Győző az adás végén három mondatban értékelte az est résztvevőit, Kelemen Annát, Szorcsik Vikit, Kökény Attilát és Szabó András Csutit.

Hát, megmondom őszintén, 24 éve vagyok közszereplő, de ilyen sintér celebekkel én még az életemben nem találkoztam.

Pár héttel később Kunovics Katinkának, a Romantic énekesnőjének segített a vacsora elkészítésében és a vendéglátásban, aztán desszert közben úgy összeveszett az egyik vendéggel, Zámbó Krisztiánnal, hogy utóbbi inkább felállt az asztaltól.

Érdekesség, hogy a Hal a tortánban Gáspárék állítólagos keresztlánya, a tavalyi Séfek Séfében debütált Paprika Dorina is szerepelt, és összebalhézott Visváder Tamással. Az alig 18 éves lány következő megjelenése a most ősszel induló Farm VIP-ban volt (aminek műsorvezetője egyébként Gáspár Győző testvére, Gáspár Zsolti), ahol a piros csapatot erősítette, míg ki nem szavazták.

Visszatérve a showmanre: nagyobbik lánya, Gáspár Evelin oldalán a VIASAT3 Troll a konyhában egyik hetén szerepeltek együtt, míg az Ütős Ötösben és a Párharcban feleségével, Gáspár Beával együtt voltak láthatók. Utóbbi műsorba úgy vágott bele a házaspár, hogy „ha már a G.w.M meg Kulcsár Edina megcsinálta”, akkor ők is képesek lesznek rá.

Gáspár ősszel a Mutasd a hangod! című zenés műsor sztárvendége volt, majd a Sztárban Sztár leszek! egyik novemberi adásában sejtelmesen elárulta, januárban jön egy új reality, ami kimondottan fociról fog szólni.

TV2 A Sztárban Sztár leszek! című műsor felvétele, ahol a Gáspár-házaspár vendégeskedett.

A Gáspár-lányok, Evelin és Virág a Szerencsekerék VIP már említett celebtesós adásában mérkőztek meg a Schobert-gyerekekkel. Gáspár Evelin egyébként nemcsak szereplőként vett részt műsorokban, hanem készítőként is. Tavaly kezdett a TV2 Akadémián tanulni, a képzés részeként pedig gyakornoki feladatokat látott el a csatornánál, például a Sztárban Sztár forgatásán dolgozott, ahol a versenyzők koordinálása volt a feladata, de az egyik adásban háttértáncosként is tevékenykedett. Áprilisban a TV2 Média Csoport zenecsatornáján, a Zenebutikon debütált műsorvezetőként, ebben a műsorban neki adta börtönbe vonulás előtti egyik utolsó interjúját Galambos Lajos. Gáspárék idősebb lánya augusztusban sikeresen befejezte az egyéves tanfolyamot.

Schoberték tehát összesen hat, Gáspárék pedig mindent egybevéve tíz produkcióban tűntek fel 2023-ban, és akkor a reggeli beszélgetős műsorokban vagy podcastadásokban való szerepléseiket még nem is számoltuk.

Mindazonáltal ezek az eredmények eltörpülnek amellett, amit 2022-ben tudtak felmutatni: akkor a két família tagjai több mint tíz tévéműsorban szerepeltek, hol együtt, hol külön-külön.

Kapcsolódó
Gáspár Evelin nem túlzott azzal, hogy idén ők folynak majd a tévéből, de a Schobert-Rubint család sem maradt le sokkal
A két család tagjai tucatnyi tévéműsorban szerepeltek az elmúlt hónapok alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik