Sport

Hihetetlen fordítással vb-elődöntős a kanadai hokiválogatott

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP
A címvédő kanadai válogatott 0-3-ról felállva, az utolsó két percben két gólt ütve végül hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte a svéd csapatot a finnországi jégkorong-világbajnokság csütörtöki negyeddöntőjében, és bejutott a szombati elődöntőbe. A másik délutáni összecsapáson a csehek 4-1-re nyertek a németek ellen.

Az MTI összefoglalója szerint a kanadai csapat hiába játszott mezőnyfölényben, a gólokat a skandinávok ütötték: a 2. percben Carl Klingberg, a 8. percben William Nylander, míg a második harmad közepén Max Friberg volt eredményes (0-3).

Kapcsolódó
Most pecsételődött meg végleg a legnagyobb hazai hokiünnep sorsa
Volt még halovány remény, de nem sikerült időben megkapni a kormánygaranciát.

A harmadik harmad egy gyors kanadai góllal kezdődött, de úgy tűnt, Ryan Graves találata kevés lesz (1-3).

A rendes játékidő utolsó két perce aztán váratlan fordulatot tartogatott, 57:42-nél a kanadaiak levitték kapusukat, és 113 másodperccel a vége előtt Pierre-Luc Dubois 3-2-re szépített. Folytatódott az extra csatáros játék és fél perccel később Matt Barzal egyenlített (3-3), kiharcolva a hosszabbítást.

Kapcsolódó
„Azt hittem, végem” – villamossal ütközött Jaromír Jágr
A valaha volt egyik legjobb hokis későn kapcsolt, így az autójába rohant egy villamos. Nem terelt, azt mondta, hogy ő hibázott.

Abból mindössze 43 másodperc telt el, amikor Drake Batherson kihasznált egy emberelőnyt, így Kanada 4-3-ra nyert és sorozatban a hetedik világbajnokságán is eljutott legalább az elődöntőig.

A másik mérkőzésen a csehek kiváló emberelőnyös játékuknak és védelmüknek köszönhették sikerüket, amelyhez David Krejci egy góllal és két gólpasszal járult hozzá.

Jégkorong-vb, negyeddöntők

Csehország – Németország 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Kanada – Svédország 4-3 (0-2, 0-1, 3-0, 1-0), hosszabbítás után

 

később:
19.20: Svájc – Egyesült Államok
19.20: Finnország – Szlovákia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik