Sport

Nagy lépés a bennmaradás felé: időntúli hetest védett a PLER kapusa

PLER-Budapest
PLER-Budapest
Óriási lépést tett a bennmaradás felé a PLER-Budapest férfi kézilabdacsapata, amely Komlón végig vezetve úgy nyert egy góllal, hogy kapusa, a végig kiválóan védő Kránitz Zoltán időntúli hetest hárított.

A pestszentlőrinciek az utolsó hét percnek még ötgólos, 24-19-es előnnyel vágtak neki, ám a hazaiak feljöttek, végül az utolsó másodpercekben büntetőt kaptak. A hétgólos Váczi Milán lövését azonban Kránitz Zoltán kivédte (a kapus 16 védéssel és 41 százalékos teljesítménnyel zárt), jöhetett az örömködés.

„55 percig jól menedzseltük a mérkőzést, bár a végjátékban az, hogy kettőt cseréltünk, lehetett volna szervezettebb. De hatalmas bravúr, hogy idegenben nyerni tudtunk Komlón, amelyből nagyon nehéz volt taktikailag felkészülni. Amikor elvállaltam a PLER irányítását, tisztában voltam vele, hogy lesz olyan meccs, amit Kránitz Zoli fog hozni nekünk, ez a pillanat most el is jött” – nyilatkozta Lepsényi Sándor, a PLER vezetőedzője.

Három fordulóval a szezon vége előtt az már eldőlt, hogy a Fejér B.Á.L.- Veszprém csapata kiesett, a másik búcsúzó kiléte még nem ismert. Jelenleg a Komló és a NEKA 16-16 ponttal áll a 10. és 11. helyen, az egy meccsel kevesebbet játszó PLER-nek 14, az Egernek 13 pontja van.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik