Nagyvilág

Biden Trumpról: Felnőtt ember vagyok, aki egy hatéves gyerek ellen indul

Kyle Mazza / NurPhoto / AFP
Kyle Mazza / NurPhoto / AFP

Joe Biden amerikai elnök szombat este a Fehér Házi Tudósítók Egyesületének éves vacsoráján kritizálta elődjét, leendő elnökválasztási vetélytársát. Eközben az eseménynek helyt adó épületnél tüntetők őt bírálták, amiért támogatja Izrael háborúját a Hamász szélsőséges szervezet ellen – emlékeztet az MTI.

Biden az estélyen azt mondta: „A kor fontos kérdés. Felnőtt ember vagyok, aki egy hatéves gyerek ellen indul.” A 81 éves elnök később hozzátette elnökválasztási riválisáról, a 77 éves Donald Trumpról, „az előrehaladott kor az egyetlen közös bennünk”. Trump saját, Truth Social nevű közösségi médiaoldalán azt írta: „A csavaros észjárású Joe abszolút katasztrófa volt! Ennél rosszabb már nem lehet!”

A Fehér Házi Tudósítók Egyesületét 1914-ben alapították, és 1921 óta szinte minden évben megrendezik a vacsorát, hogy megünnepeljék az elnökségről tudósító riportereket, és pénzt gyűjtsenek különböző ösztöndíjakra. A washingtoni Hilton szállodában megtartott esemény épületénél idén transzparenseket tartó tüntetők gázai újságírók haláláról skandáltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik