Belföld

Ungár Péter szabadságharcos ügyet ajánl Orbán Viktornak

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Az LMP frakcióvezetője szerint valóban harcolni kell az Európai Unióban a magyar munkavállaló egyenlő bérezéséért.

Ungár Péter szerint a munkaerő szabad áramlása azon az elven is alapszik, hogy minden uniós állampolgár azonos bért kap, ha egy másik EU tagállamban munkát vállal. Ugyanakkor a kelet-európai munkavállalók, így a magyarok is, jelenleg lényegesen rosszabb feltételek mellett, lényegesen kevesebbet keresnek ugyanazért a munkáért, írta az LMP társelnöke Facebook-oldalán.

Úgy vélte, ha a nyugati tagállamoknak fontos alapelv az egyenlő munkáért egyenlő bér elve, akkor enne a kelet-európai munkavállalók esetében is érvényesülnie kell. Ungár Péter jelezte, pártja azért dolgozna az Európai Parlamentben, hogy az áttételes, ügynökségen keresztül történő foglalkoztatás uniós szabályait szigorítsák meg.

Ez egy jelentős lépés lenne a tiszta viszonyok és egyenlő munkafeltételek felé.

Az LMP politikusa szerint az Orbán-kormánynak ebben a kérdésben egyértelműen a magyar munkavállalók mellé kell állnia, a nyugati munkaadókkal szemben.

Itt az ügy és idő a szabadságharcra.

Azt ígérte, az LMP mindent meg fog tenni, hogy amikor valódi magyar érdekvédelemről van szó, akkor ha kell, keményen fellépjenek az EU vezetésével szemben is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik