Sport

Djokovic a US Openen történtekről: Nem ígérem, hogy nem lesz még hasonló

A világelső Novak Djokovic a héten a római salakpályás tenisztornán indul majd, amelyet korábban már négyszer is megnyert. A verseny előtt kérdezhették őt az újságírók, az egyik téma pedig természetesen a US Open volt, pontosabban az, amikor a szerb egy dühből elütött labdával torkon talált egy vonalbírót, amiért leléptették.

Fél év alatt a teniszezők közellenségévé vált Novak Djokovic
Novak Djokovicnak borzasztó éve van, koronavírusos lett a balul sikerült tornáján, alapított egy szervezetet, amit sokan kritizálnak és a US Openről is kizárták.

Djokovic azt mondta, sokkolta, hogy így ért véget számára a torna. Azt elismeri, hogy ez akár korábban is megtörténhetett volna vele a karrierje során, vagy előfordulhatott volna mással is a US Openen. Épp ezért balszerencsésnek tartja magát, de elfogadta a büntetést és már továbblépett.

Nem tudom megígérni vagy garantálni, hogy soha az életben nem fogok hasonlót elkövetni. Természetesen a legjobbra fogok törekedni, de az életben minden lehetséges

mondta Djokovic, aki ugyan továbblép a történteken, de elfeledni sosem fogja.

A szerb első kiemeltként majd a második körben száll be a versenybe Rómában. A tornán tér vissza Rafael Nadal is a pályára.

Kiemelt kép: AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik