Sport

Közokirat-hamisítás miatt is vizsgálják Miklós Editet

A 168ora.hu a lap birtokába került dokumentum alapján azt állítja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság intellektuális közokirat-hamisítás gyanúja miatt indított vizsgálatot Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség milliós fizetése miatt nemrég leváltott elnökének korábbi cégével szemben.

Miklós Edit fizetése okán költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV
Egy hónapja váltották le az olimpiai hetedik, világbajnoki bronzérmes sízőt a Magyar Síszövetség elnöki posztjáról, azóta áll a bál.

A lap úgy értesült, Mogyoródon, a Sólyomhegyi utca és a Gödöllői út sarkán egy üres, bekerített telek volt idén június közepéig az olimpiai 7. (2014, Szocsi), világkupa-3. síző (2015, St. Moritz) lakcíme, és ugyanezen a címen szerepelt az Opten Kft. cégnyilvántartó adatai szerint a 2017 májusában bejegyzett, és 2018. szeptember 25-én, a cégbíróság által kényszertörléssel megszüntetett vállalkozása, az MEdit Sportmanagement Kft. székhelye is.

A bibi ott van, hogy a lap lefotózta,

ez az immár két éve nem létező cég 2020. augusztus 25-én még megtalálható volt a síszövetség tagjai között,

és a szervezet honlapján olvasható listából csak azt követően törölték, hogy érdeklődni kezdtek az ügy iránt.

A lap birtokába került rendőrségi irat szerint „Miklós Edit közreműködött abban, hogy a cégnyilvántartásba mint közhiteles nyilvántartásba valótlan adatot jegyezzenek be azáltal, hogy valótlan tartalmú nyilatkozatot, illetve létesítő okiratot nyújtott be a cégbíróság részére. Az általa megjelölt székhelyen a társaság nem fejtett ki tényleges gazdasági tevékenységet, ott nem volt fellelhető, csak a cégnyilvántartásba került bejegyzésre ez a cím”.

A BRFK egy embert hallgatott ki, de a nyomozás érdekeire való tekintettel további információt nem adtak ki a 168ora.hu megkeresésére.

A lap megszólaltatta Miklós Editet is, aki válaszában azt közölte:

„A kérdésben foglalt állítás valótlan: nincs nyomozás hűtlen kezelés miatt sem ellenem, sem a Magyar Sí Szövetség ellen. Nem követtem el semmiféle bűncselekményt, az ilyen feljelentések feljelentői ellen hamis vád miatt büntetőeljárást fogok indítani. Nem küldöttgyűlés választott a szövetség elnökévé, mert a megválasztásomkor küldöttgyűlés még nem létezett. Az engem elnökké választó közgyűlésen az általam képviselt cég nem vett részt, és nem szavazott, így kérdése értelmetlen vagy provokáció.”

Előzmények:

A sportolónőt 2018. áprilisában választották meg a Magyar Sí Szövetség elnökének, de a korábbi elnök, Bajai András megtámadta a közgyűlés határozatát. Végül a nyolc hónap huzavona után a Fővárosi Törvényszék másodfokú végzése megerősítette Miklós Editet pozíciójában.

Azonban idén júliusban a közgyűlés másfél év után váratlanul megvonta tőle a bizalmat. A sportolónő honlapunk megkeresésére azt állította:

Nem nagyon tudok mást mondani, mint amit az MTI-nek nyilatkoztam. Olyan szakmai programot dolgoztunk ki, melynek már látszottak az eredményei, több szakágban bontogatták a szárnyukat a tehetséges fiatalok, de lehet, hogy másra van szükség.

Egy hónappal később már költségvetési csalással is megvádolták, mivel az EMMI előírja, az állami támogatásból legfeljebb 600 ezer használható fel havonta a szervezet vezetéséért felelős személy bérére, míg egyéb szövetségi alkalmazottaknál ez maximum 370 ezer, viszont Miklós és főtitkára fizetése is meghaladta ezt az összeget.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik