Sport sport

Miklós Edit fizetése okán költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV

A Magyar Síszövetség július végi maratoni, vitáktól hangos küldöttgyűlése visszahívta a szervezet elnökét, Miklós Editet és a teljes elnökségét. Mindezt tette azt követően, hogy a küldöttgyűlés elfogadta az elnökség szakmai beszámolóját.

Miklós Edit a milliós fizetésébe bukhatott bele
Pedig tavaly még jóváhagyta a síszövetség elnöksége a fizetését és a költségtérítést.

Honlapunk eztán megkérdezte a korábbi olimpiai hetedik, lesikló világkupa bronzérmes kiváló sízőtől, hogy akkor mégis miért hívták vissza ily szokatlan módon, alig másfél év hivatalos munka után? Miklós úgy válaszolt:

Sokaknak fájt, hogy míg eddig az elnöki pozíciót társadalmi munkában látták el elődeim, addig én fizetést vettem fel a munkámért.

Honlapunk július végi cikkében azt is megírta, információnk szerint bruttó 980 000 forintos elnöki fizetést, továbbá 200 000 forintos lakás-, gépkocsi- és telefon-költségtérítést hagyott jóvá a szövetség elnöksége Miklós Edit számára. és az elnöknő az általa kinevezett Szentgyörgyi Zoltán főtitkárnak is 650 000 forintos fizetést, továbbá éppúgy gépkocsi- és telefon-költségtérítésért biztosított.

Nos, a Blikk pénteken arról számolt be, hogy mivel az EMMI előírja, a támogatásból legfeljebb 600 ezer használható fel havonta a szervezet vezetéséért felelős személy bérére, míg egyéb szövetségi alkalmazottaknál ez maximum 370 ezer, ezért ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás gyanújával indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A Blikk megkérdezte Miklós Editet, mit szól mindehhez. „Nem tudtam az ügyről, de gondolom, a nyomozó hatóság nem foglalkozik alaptalan feljelentésekkel. A szövetség 2019. évi gazdálkodásával kapcsolatban az ellenőrző bizottság és a könyvvizsgálói jelentés sem állapított meg visszaélést és bűncselekmény gyanúja sem merült fel. A vádak nem igazak. Az elnök és a főtitkár juttatásait az elnökség határozza meg, a testület ez alapján járt el. Az elnöké publikus, a főtitkáré nem, de elmondhatom, nem egyezik a fent jelzett összeggel és nem részesült 200 ezer forint költségtérítésben. Az EMMI a 2018. II., illetve 2019. I. félévi támogatói szerződése nem azt határozza meg, mennyi lehet egy szövetségi főállású munkavállaló bére, hanem azt, mennyi lehet az egy főre jutó közvetlen költségvetési támogatásból elszámolható havi bruttó juttatás összege, de mivel munkaszerződésem 2019 júniusában lett megkötve, így értelmetlennek tartom az eljárás elindítását” – közölte Miklós Edit.

Több mint 600 millió forintot emeltek le a Magyar Tenisz Szövetség számláiról
Az A-Z Produkció és az A-Z Tenisz Produkció nevű cégek nyújtottak be inkasszót.

Előzmények:

A Magyar Síszövetségben három éve kaotikus állapotok uralkodnak.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.