Sport lineup

Együtt sírt a közönség az elvonókúra után mesterhármast szerző hokissal

November óta nem lépett jégre az NHL-ben szereplő Ottawa Senators csapatában az amerikai csatár, Bobby Ryan, aki alkoholproblémáját kezelendő elvonókúrán vett részt.

104 nap után hazai közönség előtt térhetett vissza Ryan, az Ottawa a Vancouver Canucksot fogadta, és a 32 éves csatár olyan teljesítményt nyújtott, amire egész életében emlékezni fog.

Az első harmad közepén egy kék vonalról elengedett lövésbe tette bele az ütőjét gólt érően, mondani sem kell, hogy az egész csarnok talpon volt, és nem csak azért, mert október másodika óta ez volt az első Ryan-gól a ligában. Mindenki átérezte, mennyire fontos ez a találat a hokisnak, aki szárnyakat kapott a góltól.

Két perccel a vége előtt csak egy gól volt az Ottawa előnye, amikor Ryan ismét betalált, amivel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. A Vancouver lehozta a kapusát, de a húzás nem jött be, Ryan viszont szerzett egy üres kapus gólt is, megkoronázva ezzel a fantasztikus estét.

A hokist a mesterhármas után „Bobby, Bobby!”ˇrigmussal éltette a közönség, ő pedig a könnyeit nyelve ült a kispadon, de alighanem nem ő volt az egyetlen a csarnokban, akit elragadtak az érzelmei.

Utóbb azt mondta, havonta egyszer elkapta a gépszíj, és olyankor féktelenül ivott, emiatt pedig úgy érezte, segítségre van szüksége, mert egyedül nem tudja megoldani a problémát. Ryan végtelenül hálás a feleségének, aki a legnehezebb pillanatokban is mellette volt, a mesterhármassal végződő estéről pedig annyit mondott, egyre nehezebb volt kordában tartani az érzelmeit.

Hihetetlen volt. Az ember el sem tudja képzelni, hogy ez megtörténhet, hogy minden ennyire tökéletesen alakul. Köszönöm mindenkinek!

– hálálkodott Ryan az év egyik legmeghatóbb sportos története után.

Eredmények, NHL:

Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche 2-3
Columbus Blue Jackets – Minnesota Wild 0-5
Philadelphia Flyers – New York Rangers 5-2
Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins 3-2
Vegas Golden Knights – Buffalo Sabres 4-2

Kiemelt kép: Jana Chytilova/Freestyle Photography/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik