Sport lineup

Történelem a szemünk láttára: LeBron James elérte a 40 ezer pontot

ANDREW D. BERNSTEIN / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
ANDREW D. BERNSTEIN / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

Ugyan a Los Angeles Lakers 124-114-re kikapott a Denver Nuggetstől magyar idő szerint vasárnap hajnalban, LeBron James újabb mérföldkőt ért el a karrierje során.

A 39 éves klasszis ugyanis a második negyed elején átlépte a 40 ezer pontos álomhatárt karrierje során.

Kilenc pontra volt szüksége a mérkőzés előtt, hogy megalapíthassa a 40 ezres klubot, végül 26-tal zárt. Az örökrangsorban a második Kareem Abdul-Jabbar, aki 38 ezer 387 pontig jutott karrierje során, míg a még aktív játékosok közül Kevin Durant követi Jamest a sorban, de tisztes távolból, ő 28ezer 372 pontnál jár.

Még mindig azt érzem, hogy veszélyes vagyok, hogy meg tudom csinálni azokat a dolgokat, amiket tíz évvel ezelőtt. Meg pár olyan dolgot, amit húsz éve, amit elég furcsa kimondani

– nyilatkozta James a meccset követően.

És tényleg nem fog rajta az idő, a 21. szezonját tapossa, és még mindig 25,3 pontot átlagol mérkőzésenként, amivel a 15. a vonatkozó rangsorban a szezonban.

Kapcsolódó
Nem biztos, hogy még egyszer átélhetünk olyat, mint LeBron James rekorddöntésénél
Az NBA újdonsült pontkirálya 38 évesen is kiemelkedik a mezőnyből, ráadásul még nem nagyon tervezi a visszavonulását, így olyan magasra teheti a lécet, amit belátható időn belül biztosan nem ugrik meg senki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik