Sport

Így állnak a magyarok az előnap után az Atlétikai Eb-n

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a magyarok közül elsőként versenyző Halász Bence rögtön bejutott a kalapácsvetés keddi döntőjébe a berlini atlétikai Európa-bajnokságon.

Jól ment a mozgás a bemelegítésnél, lazának éreztem magam, de amikor szólítottak, azért megremegett a lábam.

– nyilatkozott az MTI-nek Halász, aki félt, nehogy “elstresszelje” a dobást. Ez sikerült, hiszen rögtön első dobásával kvalifikálta magát a fináléra.

Halász Bence döntőbe dobta magát az atlétikai Eb-n
A magyar kalapácsvető elsőként dobta meg a kvalifikációhoz szükséges szintet a mezőnyből.

A selejtezőszint 76 méter volt, illetve a legjobb 12 folytathatta a fináléban. A 21 éves Halász Bence, aki idén érte el 79,57 méteres egyéni csúcsát, elsőre azonnal a szintet jelző sárga vonalon túlra dobta a szert, s 76,81 méterrel a mezőnyből elsőként teljesítette a fináléhoz szükséges eredményt.

Pásztor Bence valamivel később, a második csoportban 69,02 méterrel kezdett, majd 69,66-ra javított, s 68,85-tel zárt. A fehérvári dobó a 26. helyen végzett, így neki nem sikerült döntőbe jutnia. A 12-es döntőhöz egyébként 73,19 méter is elégnek bizonyult. A kalapácsvetés fináléját kedden 18.45-kor rendezik.

Férfi 400 m gáton, ahol a többi sprintszámhoz hasonlóan a ranglista első 12 helyezettjének helye biztos az elődöntőben, a Koroknai-testvérek szerepeltek. Közülük a 25 éves Máté indult előbb, futamában jó kezdés után negyedikként ért célba 50.70 másodperccel. A négy futamból az első két helyezettek mellett még az öt leggyorsabb léphetett tovább, s ez az idő elődöntőt ért. A 28 éves Koroknai Tibor az ötödik futamban meggyőző teljesítményt nyújtott, s másodikként ért célba 50.34-gyel. A 400 m gát elődöntőjére kedden 19.45-kor kerül sor.

A férfiak 100 méteres versenyében Szabó Dániel 10.64 mp-cel utolsóként ért célba. Női 100 méteren Nguyen Anasztázia 11.72-vel – idei legjobbja 11.49 mp – futamában nyolcadik lett, s búcsúzott. Az MTK sprintere számára azonban nem ért véget az Eb, mivel a 4×100-as váltóban is fut majd.

Nyitóképünkön Koroknai Máté (jobbról második) fut egy korábbi versenyén. Fotó: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik