Sport

Fantomuszoda épül Gödöllőn

Olyan ez, mint a népmese, csak éppen hol lesz, hol nem lesz. A kastéllyal szemben tervezik már egy ideje. Valami azonban nem tiszta a történetében. Íme a részletek mindkét oldalról.

Megkezdődhetnek a 4,5 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló gödöllői uszoda építési munkálatai. Az építési engedély jogerőre emelkedett és így végre elindulhatnak a terület-előkészítési és az építési munkálatok annak ellenére, hogy a város vezetése igen sok akadályt gördített a kivitelezés elé

– mondta a térség fideszes országgyűlési képviselője, Vécsey László csütörtökön az MTI-nek a helyszínen, ahol átadták az építési területet a kivitelezőnek.

Az országgyűlési képviselő hozzátette, a kormány három nagyberuházásra tett ígéretet a gödöllőieknek: az M3-as autópálya zajvédő falának létrehozására, amely néhány napon belül elkészül, a Budapest-Hatvan vasútvonal rekonstrukciójára, amely már elkezdődött, valamint az uszoda felépítésére.

Úgy fogalmazott: egy ilyen beruházást, amely kiszolgálja Gödöllőt, a környék általános iskolásait és a Szent István Egyetem nyolcezer egyetemi polgárát, és amellyel a város felkerülhet az ország vizessport-térképére, nem szabad hiúságból támadni.

Az országgyűlési képviselő kitért arra, hogy az utolsó akadályt, amit a város vezetése a kivitelezés elé gördített, a kormány gyors lépésével, egy 2018-as kormányrendelettel sikerült elhárítani.

Így a kivitelező, amely már 2017 júniusa óta várta, hogy megkezdhesse a munkálatokat, most birtokba vehette a területet, és mivel az építési engedélyt is rekordidő alatt megszerezték, indulhat a kivitelezés; első ütemben egy 50 méteres, a második ütemben pedig egy 20 méteres medencét építenek, továbbá wellness létesítményeket és egy 600 fős lelátót is létrehoznak.

A jelen állás szerint a létesítményben 2019-ben már úszhatunk

– tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Azért furcsa ez a közlemény, mert Gödöllő polgármestere 28 éve az a Gémesi György, aki 1981-től 1985-ig a magyar kardvívó válogatott tagja volt és az 1984-es olimpiára is csak azért nem utazott, mert Los Angelesbe ismert politikai okok miatt nem ment el a szocialista tábor. Sportemberről beszélünk tehát, aki politikai pályája mellett később is társadalmi munkában támogatta a sportot; a Magyar Vívószövetség alelnöke, elnöki tisztséget látta el, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökévé is volt.

Furcsa lenne, ha épp ő tenne keresztbe egy város javát szolgáló, ráadásul pénzébe nem kerülő sportberuházásnak, uszodaépítésnek.

Honlapunk ezért megkérdezte a polgármestert, mit gondol az országgyűlési képviselő városvezetést ért vádjáról?

2014. márciusában nevezett Vécsey képviselő úr, Balogh miniszter úrral és Simicskó államtitkár urral kilátogatott a szóban forgó területre, majd letettek a földre egy medencét imitáló négyzetet, sávokat húztak bele, majd a két végébe egy-egy vízilabda kaput állítottak. Ünnepélyesen bejelentették, 2015-ben itt uszoda lesz. Azt is hozzátette akkor a képviselő úr, hogy ez egy kiemelt állami beruházás, amihez a városnak semmi köze, és a város ezt nem tudja megakadályozni. Engem erre az eseményre nem hívtak meg, amin  csodálkoztam. Furcsállom, hogy e 2015-ös határidő lejárta után három évvel a beharangozott uszodának még se híre se hamva, viszont éppen most, a kampányidőszak hajrájában újra előjön ez a történet. Ősszel írtam egy levelet Seszták miniszter úrnak, hogy ugyan mondják már meg miben akadályozzuk a beruházást. Azóta sem jött válasz. Kijelenthetem, a város és annak vezetése se akkor, se most nem akadályozza meg az építkezést. Sőt, 2015-ben amúgy kifejezetten a Nemzeti Sportközpontok, mint beruházó kérésére módosítottuk a település helyi építési szabályzatát annak érdekében, hogy a kastéllyal szembeni állami területen felépülhessen az uszoda, aminek kifejezetten örülök, akkor és most is felajánlom a város és jómagam minden szakmai segítségét

– cáfolta Gémesi György polgármester Vécsey László képviselő állítását. Ami tény, Gödöllő 33 ezres város. Vonzáskörzetekkel van vagy negyvenezres. Ráférne egy tisztességes uszoda.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.