Otthon

Ezt csináld a megmaradt csempével

Ha eltört vagy egyszerűen maradt meg csempe, akkor azt ne dobja ki rögtön, még jó lehet valamire. Mutatunk egy pár ötletet arra, hogyan használja fel a lakás vagy a kert díszítésére.

Beltéri megoldások

Ha nem mintás a csempe, hanem egyszínű, akkor a megmaradt darabokból akár a munkapultot is le lehet vele burkolni. Egy nyersfa munkapulthoz képest sokkal könnyebb takarítani, higiénikusabb és attól sem kell félni, hogy bármi nyomot hagy rajta.

Thinkstock

Egy sima fatálcára is ragaszthatunk belőle, főleg ha a csempe mozaikos. Szintén könnyebb tisztán tartani, nem issza be a kilöttyent kávét, és sokkal dizájnosabb lesz tőle a tálunk.

Mintás csempe esetében használhatjuk poháralátétnek is maradékot. Ha nekünk nincs csempevágónk, kérjük meg a szakembert, vágja 10×10-es méretűre. Ha nem mintás a csempénk, akkor is egyedivé varázsolhatjuk. Ehhez szükségünk lesz dekupázsragasztóra, amit bármilyen dekor boltban beszerezhetünk, egy olyan mintás papírra, szalvétára, amit viszontlátnánk az alátéten és végül egy színtelen festékre.

Színes, mintás négyzetlap alakú csempéket pedig be is kereteztethetjük, és felrakhatjuk a falra. Ebben az esetben nagyobb keretet kell választani, mint a maga csempe, sokkal jobban kiadja majd a mintázatot.

Ha van egy régi komódunk, vagy éjjeliszekrényünk, akkor annak a tetejét is kidekorálhatjuk csempével. Ilyenkor akár össze is törhetjük és mozaikszerűen ragaszthatjuk fel a felületre. Ugyanezt az ablakpárkánnyal is megcsinálhatjuk.

A post shared by Bohoho (@bohoho.id) on Nov 11, 2017 at 9:32pm PST

Kültéri ötletek

Teraszon vagy a kertben remekül mutat, ha a kinti asztalt dekoráljuk vele. Itt ráadásul mindegy, hogy egyszínű, téglalap alakú, vagy mondjuk mintás négyszögletű csempéről van szó, mindkettővel jól néz ki. A könnyű tisztántarthatóságról és a higiéniáról már nem is beszélve.

A post shared by Cayenne Home (@cayennehome) on Jun 29, 2016 at 12:34am PDT

Virágtartó alá vagy épp a virágtartó köré is ragaszthatjuk, így sokkal egyedibb tartók kapunk, mintha boltban vásároltuk meg.

A post shared by Cuemars (@cuemars) on Jan 8, 2017 at 3:16am PST

Szponzorált tartalom

A cikk a Zalakerámai támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik