Média

Tanácsadóként dolgozik a Népszabadság felfüggesztett börtönt kapott volt főszerkesztője

A 24.hu hivatalosan is megerősített információi szerint külsős tanácsadóként jelenleg is visszafoglalkoztatja a Népszabadságot és a Világgazdaságot kiadó Mediaworks médiavállalat Murányi Marcellt, az egy kerékpáros halálával végződő gázolásos balesete miatt tavaly távozni kényszerülő egykori Népszabadság főszerkesztőt, akit idén tavasszal első fokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság, de annak végrehajtását 2 évre felfüggesztette. (A volt főszerkesztőt mellékbüntetésként 2 év időtartamra a járművezetéstől is eltiltották.)

Murányi Népszabadság-főszerkesztői megbízatása 2015 májusának végén azután szűnt meg a Népszabadságot kiadó Mediaworksnél, hogy néhány héttel a balesete után kiderült, meghalt a Murányi által szabálytalan kanyarodás, illetve előzés közben elgázolt biciklis.

A volt főszerkesztőnek azonban nem kellett sokáig aggódnia a saját megélhetése miatt, ugyanis már a főszerkesztői pozícióból történő távozása utáni hónapban tanácsadói szerződést kötött vele a Mediaworks.

(A Népszabadság irányítását egyébként Murányi Marcell lemondása után a testvére, Murányi András vette át.)

Murányi tanácsadói szerződését az sem érintette, hogy idén tavasszal a bíróság vétkesnek találta halálos kimenetelű közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt, és emiatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A cserbenhagyás ügyében a bíróság ugyanakkor felmentette őt, ugyanis az ítélet indoklása szerint Murányi bár hallott egy szokatlan hangot a helyszínen, nem tulajdonított jelentőséget a dolognak, nem vette észre, hogy elütötte a kerékpárost, amikor pedig utóbb hazaérkezve az autóján lévő sérülést látva rájött, hogy balesetet okozott, visszatért a helyszínre és elismerte a felelősségét az addigra már a helyszínelést megkezdő rendőröknek, így a cserben hagyás nem volt szándékos a bíróság szerint.

Murányi jelenleg különböző tartalomfejlesztési tanácsokat ad a Mediaworksnek, forrásaink szerint többek között a Világgazdaság napilap tartalomfejlesztési ügyeivel, a lap megújításával foglalkozik.

A Mediaworks sajtókapcsolati munkatársának is küldtünk kérdéseket az ügyben, hogy megtudjuk, igaz-e, hogy a felfüggesztett börtönt kapott médiaszakember jelenleg is tanácsadóként dolgozik a Világgazdaság átalakítása kapcsán a kiadónál, illetve mit lehet tudni Murányi munkájáról, feladatairól. Ezzel kapcsolatban egy szűkszavú választ kaptunk, amelyben az áll, hogy

Murányi Marcell és a Mediaworks kapcsolata változatlan.

A válaszból azonban Murányi feladatairól nem esik szó, tehát nem cáfolják, de nem is erősítik meg benne, hogy a Világgazdaság átalakításán dolgozik.

Murányi büntetőügye egyébként még nem ért véget, ugyanis bár a vádlott elfogadta a büntetését, az ügyészség súlyosabb ítéletet szeretett volna, ezért fellebbezéssel élt a Pesti Központi Kerületi Bíróság döntése ellen.

A kiemelt képen Murányi Marcell, MTI / Mohai Balázs

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik